Γκέι ζευγάρι στο Κεντάκι κέρδισε 100.000 δολάρια μετά από άρνηση χορήγησης άδειας γάμου

0
4
Ένα γκέι ζευγάρι κέρδισε 100.000 δολάρια από ομοσπονδιακό δικαστήριο μετά την άρνηση μιας πρώην υπαλλήλου της κομητείας να τους παραχωρήσει άδεια γάμου.

Το ζευγάρι David Ermold και David Moore από το Κεντάκι μήνυσε την υπάλληλο Kim Davis όταν τους αρνήθηκε την άδεια γάμου με βάση την πεποίθησή της ότι ο γάμος πρέπει να γίνεται αποκλειστικά μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Η Davis, μια «ξαναγεννημένη» χριστιανή, έγινε για πρώτη φορά πρωτοσέλιδο το 2015, όταν αρνήθηκε με παρόμοιο τρόπο να παραδώσει άδεια γάμου σε ένα άλλο γκέι ζευγάρι «υπό την εξουσία του Θεού», με αποτέλεσμα να οδηγηθεί για λίγο στη φυλακή.

Αποφυλακίστηκε μετά από πέντε ημέρες, όταν το προσωπικό της εξέδωσε τις άδειες γάμου, αλλά αφαίρεσε το όνομά της από τα έντυπα.

Το 2019, όταν η Davis οδηγήθηκε για πρώτη φορά στο δικαστήριο επειδή αρνήθηκε την άδεια γάμου στους Ermold και Moore, υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να μηνυθεί επειδή προστατεύεται από την ασυλία που ήρθε από την αγωγή του 2015.

Ωστόσο, αργότερα κρίθηκε ότι, παρά την ασυλία της, η Davis μπορούσε να μηνυθεί ατομικά, οπότε τα ζευγάρια που επλήγησαν άρχισαν να προχωρούν νομικά.

Πέρυσι, ο περιφερειακός δικαστής David Bunning έκρινε ότι η Davis είχε παραβιάσει τα συνταγματικά δικαιώματα των ζευγαριών αρνούμενη να τους δώσει άδεια γάμου.

Αυτήν την εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε μια επόμενη δίκη στο Άσλαντ του Κεντάκι για να αποφασιστεί η αποζημίωση κατά της Davis.

Μετά τη δίκη, οι ένορκοι αποφάσισαν ότι οι Ermold και Moore θα λάβουν από 50.000 δολάρια ο καθένας, σύμφωνα με το Associated Press.

Ένα δεύτερο ζευγάρι που μήνυσε την Davis για την άρνησή της να τους δώσει άδεια γάμου, ο James Yates και ο Will Smith, δεν έλαβαν καμία αποζημίωση.

Μετά την απόφαση αυτής της εβδομάδας, ο Mat Staver της ευαγγελικής χριστιανικής δικηγορικής εταιρείας Liberty Council, η οποία εκπροσώπησε την Davis, δήλωσε ότι «ανυπομονούν να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης αυτής και να οδηγήσουν την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ».

Το αν η Davis θα μπορέσει να ασκήσει έφεση ή όχι, μένει να το δούμε, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε να ακούσει παρόμοια έφεση από τους δικηγόρους της το 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.