Ένας έφηβος κατηγόρησε τον 15χρονο γκέι εραστή του για τον ίδιο του τον θάνατο, επειδή του πλήρωσε πάνω από 2.000 £ για να τον σταματήσει από το να αποκαλύπτει την «σεξουαλική τους σχέση.» 

Ο Matthew Mason, τώρα 19 ετών, βρίσκεται σε δίκη για πολλαπλά χτυπήματα (τουλάχιστον 15) στον Alex Rodda, με «βαρύ και μακρύ γαλλικό κλειδί» σε ένα δάσος στο Cheshire στις 12 Δεκεμβρίου 2019.

Ο Mason κατηγορείται ότι οδήγησε τον Rodda στο δάσος, με την πρόφαση ότι θα κάνουν σεξ, πριν ξεκινήσει μια «βάναυση και ανελέητη» επίθεση στο αγόρι.

«Ο Alex δεν είχε καμία πιθανότητα» , δήλωσε ο εισαγγελέας Ian Unsworth.

«Η ζωή του τελείωσε σε αυτά τα δάση. Το μερικώς ντυμένο εγκαταλελειμμένο νεαρό σώμα του ανακαλύφθηκε από μια ομάδα συλλεκτών απορριμμάτων νωρίς το επόμενο πρωί. Το παντελόνι και τα εσώρουχά του ήταν κατεβασμένα γύρω από τους αστραγάλους του, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να είχε εμπλακεί σε κάποιας μορφής σεξουαλικής δραστηριότητας πριν από την επίθεση και, επομένως, ίσως ήταν πολύ ευάλωτος εκείνη τη στιγμή.»

«Η υπόθεση είναι ότι ο Matthew Mason οδήγησε τον Alexander Rodda στο δάσος με την πρόφαση της σεξουαλικής δραστηριότητας και στη συνέχεια τον σκότωσε εν ψυχρώ.» 

Ο Unsworth είπε ότι το ζευγάρι γνώριζε το ένα το άλλο για μερικούς μήνες και είχε «απολαύσει μια οικεία σεξουαλική σχέση.» 

Ο Alex Rodda ήταν ανοιχτά γκέι, αλλά ο Mason, μαθητευόμενος μηχανικός, είχε κοπέλα τα τελευταία δύο χρόνια. Λίγες εβδομάδες πριν από τη δολοφονία, ο Rodda είχε έρθει σε επαφή με την κοπέλα του, και της είπε για τη σχέση τους.

«Σκέφτηκα ότι πρέπει να σε ενημερώσω, ότι τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες ο Matt προσπαθεί να μου στείλει μήνυμα», της έγραψε. «Ήρθε στο σπίτι μου με το αυτοκίνητό του, για να με συναντήσει την περασμένη εβδομάδα, αλλά του είπα ότι ο μπαμπάς μου δε θα με άφηνε, έτσι δεν τον συνάντησα. Του είπα ότι πρέπει να σταματήσει, αλλά σκέφτηκα να σε ενημερώσω πριν κάνει καμιά κίνηση και δεν ήξερα ότι είχατε σχέση, μέχρι που πήγα να τον ακολουθήσω στο Instagram.» 

Ισχυρίστηκε, ότι ο Mason είχε «φλερτάρει» μαζί του και του έστειλε φωτογραφίες του πέους του και ένα βίντεο, που αυνανιζόταν.

Ο Mason αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για την κοπέλα του, αλλά πλήρωσε 50 £ στον λογαριασμό του μαθητή την επόμενη μέρα, την πρώτη από μια σειρά πληρωμών συνολικού ποσού 2.020 £ έως τις 23 Νοεμβρίου. Τα μηνύματα που ανακτήθηκαν από το τηλέφωνο του Mason δείχνουν ότι ο κατηγορούμενος παραπονιέται ότι οι πληρωμές «τον καθάριζαν.» 

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει έως τις αρχές Ιανουαρίου.