Ο καθένας μπορεί να είναι top και οποιοσδήποτε μπορεί να είναι bottom -ή vers, ή ακόμα και side- αλλά όλοι γνωρίζουμε τα στερεότυπα για τους top και τους bottom. Τέτοια -ηλίθια- στερεότυπα θα σας κάνουν να πιστέψετε ότι οι top είναι ψηλοί, κυριαρχικοί και αρρενωποί, ενώ οι bottom είναι κοντοί, υποχωρητικοί και θηλυκοί.

Αφορμή για το άρθρο ένα φόρουμ του Reddit με τίτλο r/askgaybros, όπου ένας γκέι χρήστης ύψους 1.83 είπε ότι ένιωθε «κάπως ανεπιθύμητος από ορισμένους top, ειδικά εκείνους που είναι πιο dom».

«Σας έχει απορρίψει κανένας ως bottom λόγω του ύψους σας;» πρόσθεσε ο χρήστης.

Δυστυχώς, αυτός ο ψηλός bottom έχει πέσει θύμα προκατάληψης και στερεοτύπων.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο PLOS One το 2014, οι ερευνητές μελέτησαν τις προτιμήσεις ύψους, μεταξύ των μη ετεροφυλόφιλων ανδρών, και διαπίστωσαν ότι «οι άνδρες που προτιμούσαν έναν πιο κυρίαρχο και πιο «ενεργό» σεξουαλικό ρόλο, προτιμούσαν πιο κοντούς συντρόφους, ενώ εκείνοι που προτιμούσαν πιο υποχωρητικούς και περισσότερο «παθητικούς» σεξουαλικούς ρόλους, επέλεγαν πιο ψηλούς συντρόφους.»

Με άλλα λόγια, «οι άντρες που προτιμούσαν να είναι «top» στη δυάδα προτιμούσαν πιο κοντούς συντρόφους, ενώ οι άντρες που προτιμούσαν να είναι «bottom» προτιμούσαν τους πιο ψηλούς», όπως έγραψε η ομάδα ερευνητών.

Πίσω στο νήμα του Reddit, ορισμένοι σχολιαστές συμφώνησαν με τα δεινά του 1.83 bottom. 

«Σε νιώθω», έγραψε κάποιος. «Υπήρχε ένας τύπος 1.52, που με έκανε να τον ερωτευτώ. Και μετά είπε ότι ήθελε έναν κοντό bottom, τύπου Tom Holland. Είπε ότι ήμουν πολύ ψηλός. (1.85). Αυτό ήταν χάλια, γιατί ήταν πραγματικά όμορφος, έξυπνος και καλός στο κρεβάτι.»

Στο μεταξύ, πολλοί άλλοι σχολιαστές υποκλίθηκαν στον βωμό των ψηλών bottom. «Είμαι top 1.60. Το πιο καυτό σεξ, που έκανα τους τελευταίους 12 μήνες, ήταν με έναν σούπερ σέξι bottom στο 1.80.», έγραψε ένα άτομο. «Οι top δεν πρέπει να αφήνουν το ύψος να είναι πρόβλημα, καθώς θα χάσουν, αυτό που έχετε να προσφέρετε εσείς οι ψηλοί».

Ένα άλλο άτομο έγραψε: «Βλέπω ψηλούς bottom και σκέφτομαι μέσα μου: «Ποια πρέπει να είναι η θέα από εκεί ψηλά; Πρέπει να τους κάνω pin εδώ κάτω για να καταλάβω.» Εγώ πιστεύω ότι οι ψηλοί bottom είναι ό,τι καλύτερο!»

«Ποιος απορρίπτει τους ψηλούς bottom;;;;» έγραψε ένας τρίτος σχολιαστής (προσθέτοντας άλλα τρία ερωτηματικά για επιπλέον έμφαση). “Οι ψηλοί bottom είναι εκπληκτικοί!”

Το Mel Magazine κάλυψε το κίνημα του Tall Bottom πριν από τρία χρόνια, μιλώντας με έναν bottom στο 1.83 ,που ονομάζεται Chris. «Είμαστε ψηλά δέντρα για να μας σκαρφαλώνουν, και δεν είναι όλοι -ή δε μπορούν να είναι όλοι- ξυλοκόποι», είπε ο Chris. «[Αλλά] πολλοί άντρες απολαμβάνουν την πρόκληση να κόβουν ψηλά δέντρα.»

Και ένας bottom 1.83 ονόματι Key, είπε ακόμη, ότι αρχικά δυσκολευόταν να βρει ψηλούς top, αλλά ένιωθε πιο σίγουρος τον τελευταίο καιρό, αφού πειραματίστηκε με πιο κοντούς top: «Τώρα έχω τύπους, που ζητούν να ανέβουν στο βουνό», είπε.