Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν μπορείς να στέλνεις το παιδί σου στο σχολείο και να μην ξέρεις αν θα σου γυρίσει δαρμένο ή όχι»

0
1510
Ο Γιώργος Καπουτζίδης βρέθηκε στο πλατό του Πρωινό την Παρασκευή και μίλησε, μεταξύ άλλων, για την προσωπική του ζωή.

«Ναι, είμαι μόνος μου τα τελευταία δύο χρόνια, δεν έχω σύντροφο. Είμαι και της συντροφιάς και της μοναχικότητας. Μου αρέσει να είμαι και μόνος μου». 

Στην συνέχεια εξήγησε γιατί μιλά συχνά για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα.

 «Εγώ αυτά τα οποία λέω δεν τα λέω επειδή θέλω να παντρευτώ ή να κάνω παιδιά -γιατί εγώ μπορεί να μην παντρευτώ και να μην κάνω παιδιά. Τα λέω γιατί θέλω τα παιδιά που μεγαλώνουν τώρα να νιώσουν πιο ελεύθερα, πιο καλά με τον εαυτό τους, να μπορέσουν να επικοινωνήσουν καλύτερα με τους φίλους τους, να τους αγαπήσουν οι φίλοι τους και γενικότερα όλη τους η ζωή από το σχολείο και μετά να είναι πιο ευχάριστη. Και δεν μιλάμε μόνο για τους ομοφυλόφιλους αλλά για τα όλα παιδιά που μπορούν να βρεθούν στο στόχαστρο. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι ένα παιδί μπορεί να περάσει άσχημα για ανόητους λόγους. Πρέπει να αλλάξει η κοινωνία γενικότερα. Δεν μπορείς να στέλνεις το παιδί σου στο σχολείο και να μην ξέρεις αν θα σου γυρίσει δαρμένο ή όχι επειδή κάποιοι άλλοι γονείς έστειλαν τα δικά τους, λες και είναι δέματα, χωρίς να τους μάθουν τίποτα».

Ο ηθοποιός και σεναριογράφος αναφέρθηκε και στον Πάνο Νάτση, τον φίλο και συνάδελφό του που σκοτώθηκε στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου σε τροχαίο δυστύχημα.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε χαρακτηριστικά πως «η παράσταση μιλά και για την απώλεια και ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που έζησα τα τελευταία 2 χρόνια ήταν ο θάνατος του Πάνου Νάτση. Είναι πολύ ειλικρινές αυτό που έγραψα και βγήκε μέσα από την καρδιά μου».

Αναφορικά με το αν κάνει δεύτερο κύκλο για τις «Σέρρες» με άλλον πρωταγωνιστή, ο Γιώργος Καπουτζίδης σημείωσε: «Θα πρέπει να τα συζητήσω όλα αυτά με τους συντελεστές και με τον ΑΝΤ1+. Θα τα βάλουμε όλα κάτω και θα σας πούμε τι έχουμε αποφασίσει. Πέρσι ήταν φοβερά δύσκολο να κάνουμε κάτι τέτοιο. Ψυχικά δεν θα το άντεχε κανένας. Θα το δούμε γιατί περάσαμε όμορφα με αυτή τη σειρά. Ο Πάνος Νάτσης θα είναι πάντοτε εκεί και θα είναι πάντα αυτή η ιστορία του ό,τι κι αν γίνει.

Μου λείπει πολύ αλλά νομίζω ότι δεν το καταλαβαίνουμε. Επειδή βρεθήκαμε με τα παιδιά από το θέατρο κι είχαμε αυτή τη συζήτηση, δεν το καταλαβαίνουμε. Μιλάς ακόμη γι’ αυτόν, λες ιστορίες… Είναι ακόμα παρών για όλους μας. Δεν δυσκολεύομαι καθόλου όταν βλέπω τη σειρά, ίσα-ίσα χαίρομαι. Δυσκολεύτηκα όταν είδα το δέκατο επεισόδιο γιατί ήξερα ότι αυτό θα δω και δεν έχει άλλο»