Γιατί ο Σεφερλής βλέπει παντού (γκέι) καρικατούρες

13/10/2023
Στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ έδωσε συνέντευξη ο Μάρκος Σεφερλής, σχολιάζοντας (κι αυτός) τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Νομίζω ότι γενικά όλος ο κόσμος ασχολείται μαζί του. Πιστεύω ότι θα δώσει ψωμί, περιμένουμε όλοι να τον σατιρίσουμε. Θα απογοητεύσω όσους περιμένουν να με δουν να τον σατιρίζω, γιατί έχει ξεκινήσει ο Κασσελάκης και κάνει εμένα. Με αυτά που λέει, μόνο που δεν κάνει στο τέλος “καλό εε;”». Δεν τον προλαβαίνω», είπε χαρακτηριστικά.

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Στην επιθεώρηση συνήθως παίρνουμε ένα πρόσωπο στην επικαιρότητα, το μεγεθύνουμε ή παίρνουμε κάποιο στοιχείο του και βγάζουμε γέλιο. Εδώ είναι μεγεθυμένο από μόνο του όλο. Καθημερινά λέει πράγματα που νομίζω ότι το ένα είναι πιο άστοχο από το άλλο. Έτσι όπως το πάει, θα μου φάει τη θέση. Είναι κι όμορφος και γοητευτικός».

Ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Σεφερλής κάνει επιθεώρηση είναι γνωστό. Πόσες φορές άλλωστε έχει «βγάλει γέλιο» παίρνοντας στοιχεία της ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητάς μας κάνοντάς μας καρικατούρες. Ίσως γι΄αυτό με προβληματίζει τόσο η δήλωσή του ότι ο Κασσελάκης αρχίζει να του μοιάζει (εννοώντας τους «κωμικούς» χαρακτήρες που δημιουργεί). Γιατί έτσι αναγνωρίζει έναν ανοιχτά γκέι πολιτικό ως αστεία καρικατούρα.

Ο Κασσελάκης είναι πολλά πράγματα σίγουρα, όχι όμως καρικατούρα. Φυσικά και βιώνουμε μια περίοδο υπερπροβολής του. Γι΄αυτό, όμως, τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν τα ΜΜΕ που ασχολούνται εμμονικά μαζί του (και ρωτούν τους πάντες γι΄αυτόν) ή για να το πω πιο σωστά που «μεγεθύνουν ή παίρνουν κάποιο στοιχείο του για να βγάλουν γέλιο». Ακριβώς, όπως ο Σεφερλής.

Αλλά όταν ένας άνθρωπος έχει εθιστεί στις καρικατούρες, τις βλέπει μετά παντού, μέχρι να γίνει στο τέλος κι ο ίδιος μία.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!