Η αποτρίχωση με κερί και το ξύρισμα είναι μόνο προσωρινές λύσεις για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, που συχνά συνοδεύονται από ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως ερεθισμό και φλεγμονή, όταν η τρίχα εγκλωβίζεται στο δέρμα.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αφαιρέσετε οριστικά την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είναι η θεραπεία αποτρίχωσης με λέιζερ. Η αποτρίχωση με διοδικό λέιζερ χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία λέιζερ για την καταστροφή και απενεργοποίηση των ενεργών τριχοθυλακίων. Συγκριτικά με τα υπόλοιπα λέιζερ, συνδυάζει μια πλειάδα πλεονεκτημάτων και καινοτομιών, που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Μπορεί να εφαρμοστεί παντού στο σώμα. Το διοδικό λέιζερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων τριχών σε πρόσωπο, μασχάλες, χέρια, πόδια, μπικίνι, στήθος, πλάτη. Απευθύνεται σε όλα τα άτομα που ψάχνουν τρόπο να απαλλαγούν οριστικά από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, χωρίς να απαιτείται χρόνος διακοπής από τη δουλειά ή διαδικασία αποθεραπείας.

διοδικό λέιζερ

Διεισδύει βαθύτερα στην τρίχα. Η θεραπεία με λέιζερ εκπέμπει μια πολύ συγκεντρωμένη δέσμη φωτός σε ένα πολύ ακριβές μήκος κύματος, στοχεύοντας τη μελανίνη. Αυτό το φως μετατρέπεται σε θερμότητα, όταν απορροφάται από τη μελανίνη και με αυτόν τον τρόπο καταστρέφεται η τρίχα από τη ρίζα της και δεν ξαναβγαίνει. Το διοδικό λέιζερ λειτουργεί σε μήκος κύματος από 810 έως 980 nm. Αυτό το μήκος κύματος έχει χαμηλό επίπεδο απορρόφησης από τη μελανίνη και επομένως η δέσμη φωτός διεισδύει βαθύτερα στη ρίζα της τρίχας.

Μπορεί να εφαρμοστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η χαμηλότερη απορρόφηση από τη μελανίνη είναι μεγάλο πλεονέκτημα, αφού σημαίνει πως το μαύρισμα και η μελάγχρωση του δέρματος δεν επηρεάζουν, ούτε επηρεάζονται από τη θεραπεία. Με άλλα λόγια, το διοδικό λέιζερ μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες, αν δεν έχετε ολοκληρώσει τον κύκλο των συνεδριών σας.

διοδικό λέιζερ

Δίνει γρηγορότερα αποτελέσματα συγκριτικά με τα υπόλοιπα λέιζερ. Αφού διεισδύει βαθύτερα στην τρίχα, το διοδικό λέιζερ απαιτεί λιγότερες συνεδρίες έως ότου επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, συγκριτικά με τα υπόλοιπα λέιζερ. Παρ’ όλα αυτά, ο ακριβής αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών είναι διαφορετικός για κάθε ασθενή, αφού εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως ο συγκεκριμένος τύπος δέρματος, το φύλο, η ηλικία, η υπό θεραπεία περιοχή κ.ά. Οι περισσότεροι ασθενείς βλέπουν το επιθυμητό αποτέλεσμα σε 4-6 συνεδρίες.

Είναι ανώδυνο και ασφαλές. Για την προστασία της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, το διοδικό διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα ψύξης, που καθιστά τη θεραπεία σχεδόν ανώδυνη. Λόγω του συστήματος προστασίας του δέρματος, το μόνο που αισθάνεται ο ασθενής κατά τη διάρκεια της θεραπείας είναι ένα είδος τοπικής ψύξης, παρόμοια με την αίσθηση της επαφής με πάγο.

διοδικό λέιζερ

Μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιονδήποτε τύπο δέρματος. Τα περισσότερα λέιζερ της αγοράς έχουν σχεδιαστεί για να αφαιρούν πυκνές, σκουρόχρωμες τρίχες σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες. Το διοδικό λέιζερ λειτουργεί σε μεγαλύτερο μήκος κύματος και με βαθύτερη διείσδυση. Τα μεγαλύτερα μήκη κύματος βοηθούν στην αποφυγή επιφανειακής βλάβης του δέρματος σε ασθενείς με σκουρόχρωμο δέρμα. Με άλλα λόγια, το διοδικό λέιζερ παρέχει εξαιρετικά αποτελέσματα ανεξάρτητα από τον τύπο δέρματος και το χρώμα μαλλιών του ασθενούς και μπορεί να αφαιρέσει με την ίδια επιτυχία τόσο τις πυκνές, όσο και τις λεπτότερες τρίχες.

Επισκεφτείτε ένα ειδικό άτομο στην αποτρίχωση με λέιζερ για καλύτερα αποτελέσματα. Κάθε ασθενής που θέλει να κάνει αποτρίχωση είναι μοναδικός/ή και έχει τους δικούς του αισθητικούς στόχους. Tο Figura Clinica υπόσχεται ότι θα σας βοηθήσει να τους πραγματοποιήσετε με ασφάλεια και σίγουρο αποτέλεσμα!

Δείτε πως θα αντιμετωπίσετε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐας πατώντας εδώ.