Γιάνης Βαρουφάκης: «Δεν νοείται συζήτηση επί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

12/01/2024
από
Μιλώντας στο Kontra News, ο Γιάνης Βαρουφάκης εξέφρασε τη στάση του απέναντι στην ισότητα στον γάμο, τονίζοντας ότι «έπρεπε να έχει γίνει είκοσι χρόνια πριν».

Σχετικά με τις ομοφοβικές αντιδράσεις βουλευτών και υπουργών ο πρώην βουλευτής δήλωσε: «Είναι αποκαρδιωτικό ότι μετά από τόσα χρόνια ακόμα το συζητάμε. Έπρεπε να είχε τελειώσει αυτή η ιστορία. Ο λόγος είναι καθαρά ανθρώπινος. Όταν υπάρχει αγάπη, το κράτος θα έπρεπε να μην κάνει διακρίσεις, να δέχεται το δικαίωμά τους να συνάψουν αυτό το κοινωνικό συμβόλαιο το οποίο βεβαίως δεν μπορεί να μην εμπεριέχει το δικαίωμα της τεκνοθεσίας».

Παράλληλα, επεσήμανε τον συντηρητισμό που υπάρχει τόσο στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, όσο και σε αυτό του ΚΚΕ.

«Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στο ΚΚΕ, βλέπεις έναν κοινωνικό συντηρητισμό. Μιλούν ακόμα για τους νόμους της φύσης και για την παραβίαση τους όταν τα ζευγάρια είναι ομόφυλα.

«Είμαστε μια περίεργη χώρα που η Αριστερά εισάγει μνημόνια και η Δεξιά φέρνει προοδευτικά δικαιωματικά νομοσχέδια, παρά τις αντιθέσεις μέσα στο κόμμα τους», συμπλήρωσε.

Για τον ίδιο και το ΜέΡΑ25, το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο θα έπρεπε να είχε περάσει πριν από δεκαετίες, καθώς τόνισε και ότι δεν είναι αποδεκτό τα ανθρώπινα δικαιώματα να παίρνουν τη μορφή debate.

«Εμείς θεωρούμε ότι δεν έχει ενδιαφέρον. Έπρεπε να έχει γίνει πριν είκοσι χρόνια. Να το περάσουμε στη βάση του ανθρωπισμού. Συζήτηση επί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν νοείται σε μια πολιτισμένη χώρα. Έπρεπε να είναι αυτονόητο», είπε συγκεκριμένα.
Δες και αυτό!