Για υποστήριξη ομoφοβικών πολιτικών κατηγορείται ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Grindr

0
237
Τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκε ότι ο George Arison θα αναλάβει τη θέση του CEO της εταιρείας, με τα καθήκοντά του να ξεκινούν στις 19 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση αυτή, όμως, έχει προκαλέσει την αντίδραση αρκετών ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, λόγω της υποστήριξης του Arison στον – ομοφοβικό- κυβερνήτη της Βιρτζίνια, Glenn Youngkin.

Από τότε που ο Youngkin ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2022, προσπάθησε να αναιρέσει τις προστασίες για τα τρανς παιδιά. Ο Youngkin έχει δηλώσει, επίσης, κατά της ισότητας στον γάμο.

«Πώς ένας άνδρας που υποστηρίζει ανοιχτά τους ομοφοβικούς μπορεί να γίνει Διευθύνων Σύμβουλος μιας εφαρμογής γνωριμιών για γκέι άτομα», αναρωτήθηκε ένα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο στο Twitter.

 

Το 2020, το νέο αφεντικό του Grindr, έγραψε επίσης στο Twitter ότι υποστηρίζει «ορισμένες» από τις πολιτικές του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ – χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίσει ποιες.

Το μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας -με έντονη ακτιβιστική δράση-, Diana Adams, προέτρεψε τους χρήστες του Grindr να διαγράψουν την εφαρμογή, ρωτώντας τους αν «αισθάνονται ασφαλείς να μοιράζονται προσωπικά δεδομένα σε αυτήν την εφαρμογή με κάποιον που σαφώς δεν ενδιαφέρεται πολύ για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα».

Σύμφωνα πάντως με το Grindr, ο Arison είναι ένας από τους «λίγους ανοιχτά ομοφυλόφιλους CEOs δημοσίων εταιρειών στις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Ο George είναι ένας ομοφυλόφιλος άντρας, παντρεμένος περήφανα με τον σύζυγό του και πατέρας δύο παιδιών. Ο Τζορτζ είναι παθιασμένος με τον αγώνα για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων σε όλο τον κόσμο», σχολίασε το Grindr στο Them.