Για τον Νίκο Ανδρουλάκη η ισότητα στον γάμο έπρεπε να έρθει μετά τις ευρωεκλογές

26/01/2024
από
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Επίλογος» του ERTNEWS, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο έπρεπε να συζητηθεί μετά τις ευρωεκλογές, λόγω ανησυχιών για την άνοδο της ακροδεξιάς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση δεν παρουσίασε το ζήτημα σωστά, δίνοντας έτσι χώρο στα άκρα.

«Υπάρχει μια μεγάλη αγωνία σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη για την άνοδο της ακροδεξιάς. Όταν λοιπόν ενώ υπάρχει αυτός ο κίνδυνος, εσύ φέρνεις κάτι απροετοίμαστα, χωρίς να το συζητήσεις στο κόμμα σου, χωρίς να ενημερώσεις σωστά την ελληνική κοινωνία, δίνοντας χώρο στα άκρα, τότε πάει να πει ότι δεν έχεις σοβαρές πολιτικές προτεραιότητες.

«Είναι μεγάλη ευθύνη του κ. Μητσοτάκη για το πως άνοιξε ένα θέμα, που για μένα είναι απλό. Είναι ένα θέμα δικαιωμάτων», ανέφερε ενώ πρόσθεσε ότι βρίσκεται στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια.

Όπως είπε, ο ίδιος θεωρεί ότι το νομοσχέδιο έπρεπε να παρουσιαστεί μετά τις ευρωεκλογές, με έναν ανοιχτό διάλογο ώστε να καταλάβει η ελληνική κοινωνία περί τίνος πρόκειται.

Μάλιστα τόνισε ότι το νομοσχέδιο δεν σχετίζεται με την παρένθετη κύηση και με την «παραγγελία παιδιών», και ότι σε περίπτωση που συμπεριλαμβανόταν αυτό και το Γονέας 1 – Γονέας 2, ο ΠΑΣΟΚ δεν θα το ψήφιζε.

Για τη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι δεν θα θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, αλλά θα δημιουργήσει έναν ανοιχτό διάλογο.

«Αύριο θα πω στους βουλευτές μου να συμπεριφερθούν ως νομοθετικό σώμα και όχι ως σχολιαστές. Η Βουλή είναι ένα σώμα που νομοθετεί, και πρέπει να δίνει προτεραιότητες στο κράτος δικαίου και στα δικαιώματα», είπε συγκεκριμένα.
Δες και αυτό!