«Για το τρεμάμενο σώμα»: Από τη θεατρική ομάδα του ΟΠΑ

24/05/2024
από
Η Θεατρική Ομάδα του ΟΠΑ παρουσιάζει το έργο «για το τρεμάμενο σώμα» για τέσσερις μόνο παραστάσεις στο θεάτρο ΠΛΥΦΑ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντινου Αβράμη.

Μια χορική αφήγηση για την επισφαλή ανθρώπινη ζωή και την ανάγκη των ανθρώπων να επιβιώνουν αφηγούμενοι ιστορίες άλλων.

«γιατί επιστρέφουμε; ήρθαμε από τη θάλασσα. γιατί επιστρέφουμε;»

Μια ομάδα ανθρώπων επιστρέφουν ως πρόσφυγες στον τόπο από όπου αναχώρησαν πριν από δεκαεπτά χρόνια. Τίποτε δεν είναι δεδομένο, τίποτε δεν τους ανήκει πια. Η ζωή τους βρίσκεται στην ευχέρεια των φυλάκων που τους υποδέχονται. Κι ενώ υποφέρουν, μας αφηγούνται τα όνειρά τους, τις αναμνήσεις τους, και τις ιστορίες όσων δεν κατάφεραν να επιστρέψουν. 

Συντελεστές:

Δραματουργία, σκηνοθεσία: κωνσταντινος αβράμης
Βοήθεια σκηνοθεσίας: μαρία μακρυδήμα
Φωτογραφίες, φωτισμός: χαράλαμπος ιωαννόπουλος
Μουσική σύνθεση: γαβρίλος καζάνας
Γραφιστικός σχεδιασμός: ελένη γεωργοπούλου, χαράλαμπος ιωαννόπουλος, γαβρίλος καζάνας, φωτεινή κόντου
Ενδυματολογία, σκηνογραφία: η ομάδα
Επί σκηνής: αγάπη αστροπεκάκη, ελένη γεωργοπούλου, ειρήνη γκολέμη, δημήτρης δέδες, στέλιος ιερεμιάδης, ίρμα καββούρη, γαβρίλος καζάνας, φωτεινή κόντου, ιωάννα λούβρου, πέτρος μπαλός, κατερίνα φεϊζίδου, ιφιγένεια ρίζου, τόνυ στρατής

Σκηνοθετικό σημείωμα:

Μιλάμε για μια άλλη εποχή, για άλλους ανθρώπους, που βασανίστηκαν πριν από περίπου μια εικοσαετία, που βασανίστηκαν περίπου την εποχή που γεννιόμασταν. Το κράτος που τους βασάνισε το έκανε στο όνομά μας: «για τα παιδιά που γεννιούνται ή θα γεννηθούν, για τα παιδιά μας» έλεγαν. Τα εγκλήματα που αφηγούμαστε έγιναν για χάρη μας. γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε θρεμμένοι από τη βία που άλλοι δέχθηκαν. Τι μας έχει απομείνει αν μπορούμε να συγκινηθούμε μόνο με τις δικές μας ιστορίες; Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να παίξουν το κεφάλι τους μόνο και μόνο για να διεκδικήσουν ένα ανθρώπινο δικαίωμα. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ζουν με παράφορη αγάπη, όχι με νόρμες και ανταλλαγές. Η παράσταση αυτή είναι για αυτούς.


Πληροφορίες:

«Για το τρεμάμενο σώμα»
Τοποθεσία: ΠΛΥΦΑ (Κορυτσάς 39, Βοτανικός)
Ημερομηνίες: 5, 6, 12 και 13 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 21:00
Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά
Απαραίτητη κράτηση θέσεων
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6981825867, 6973931610 και 6994981765
Δες και αυτό!