Πιστή στον δρόμο που χάραξε το “Μακελειό” η Espresso κυκλοφόρησε σήμερα με ένα εξαιρετικά ομοφοβικό εξώφυλλο. 

Με τίτλο “Γκέι αρκούδοι σε όργια επιδημίας – Συναγερμός στην Αθήνα, η φυλή που κάνει απόβαση και η ευλογιά των πιθήκων”, η εφημερίδα χρησιμοποιεί επικίνδυνα τον κιτρινισμό της, στοχοποιώντας την γκέι ταυτότητα.

Πριν λίγες μέρες ο  Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ξεκαθάρισε ότι ο κίνδυνος της ευλογιάς των πιθήκων δεν περιορίζεται μόνο σε άνδρες που κάνουν σεξ με άλλους άνδρες ενώ τόνισε την επικινδυνότητα να στοχοποιούνται συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες που νοσούν από τον ιό.

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο κίνδυνος της ευλογιάς των πιθήκων δεν περιορίζεται στους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες. Όποιος έχει στενή επαφή με κάποιον που είναι μολυσματικός κινδυνεύει. Ωστόσο, δεδομένου ότι ο ιός εντοπίζεται σε αυτές τις κοινότητες, το να μάθουμε σχετικά με την ευλογιά των πιθήκων θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι όσο το δυνατόν λιγότεροι άνθρωποι θα επηρεαστούν και ότι η επιδημία μπορεί να σταματήσει», αναφέρεται στη συμβουλή του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία.

Η παραπάνω δήλωση διευκρινίζει ότι η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να εξαπλωθεί από στενή σωματική επαφή ανεξάρτητα από οποιονδήποτε σεξουαλικό προσανατολισμό και ότι τα  ΛΟΑΤΚΙ+ «δεν είναι υπεύθυνα» για τον ιό.

«Μπορείτε να κολλήσετε την ευλογιά των πιθήκων εάν έχετε στενή σωματική επαφή με κάποιον που εμφανίζει συμπτώματα», τονίζει η συμβουλή του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία. «Αποφύγετε να έχετε στενή επαφή με οποιονδήποτε έχει συμπτώματα», πρόσθεσε η συμβουλή.

«Ο στιγματισμός των ανθρώπων λόγω μιας ασθένειας δεν είναι ποτέ εντάξει. Οποιοσδήποτε μπορεί να προσβληθεί ή να μεταδώσει την ευλογιά των πιθήκων, ανεξάρτητα από τη σεξουαλικότητα του».

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οι ΛΟΑΤ+ Οργανώσεις οφείλουν να τους ξεπατώνουν στις μηνύσεις, τόσο την Espresso και το Μακελειό όσο και κάθε άλλο κωλόχαρτο που παριστάνει την εφημερίδα. Ας τρώνε πρόστιμα μέχρι να μην τους μείνει ευρώ για ευρώ!

Comments are closed.