Για το Hannah Gadsby οι κωμικοί μπορούν να συμβάλλουν στην αλλαγή

11/03/2024
από

Το Αυστραλό κωμικό Hannah Gadsby εξομολογείται ότι δεν βλέπει το εαυτό του ως ακτιβιστό, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιεί το πιο πρόσφατο κωμικό αφιέρωμά του στο Netflix, για να αναδείξει «την ποικιλομορφία των φωνών».

Το Gadsby, το οποίο χρησιμοποιεί ουδέτερες αντωνυμίες, έγινε γνωστό όνομα μετά την κυκλοφορία του κωμικού του αφιερώματος «Nanette», το 2018.

Το τελευταίο του κωμικό αφιέρωμα, «Hannah Gadsby’s Gender Agenda», έκανε το ντεμπούτο του στο Netflix αυτή την εβδομάδα, δίνοντας ορατότητα σε επτά από τα «πιο απόλυτα και πιο αστεία genderqueer κωμικά στον κόσμο».

Είναι το «καλύτερο πράγμα που θα μπορούσα να κάνω για να ανοίξω κατά κάποιον τρόπο το σημείο στο οποίο βρίσκομαι», δήλωσε στο PinkNews.

«Το υπέροχο πράγμα για την κουήρ κοινότητα είναι ότι είναι γεμάτη από πραγματικά απίστευτά ακτιβιστά, εκ των οποίων εγώ δεν είμαι ένα», αστειεύεται το Gadsby, πριν προσθέσει ότι ως κωμικό μπορεί να «γίνει παράγοντας αλλαγής» διαταράσσοντας τις συζητήσεις.

«Σε έναν ιδανικό κόσμο, όλα και όλοι είναι ίσοι», είπε σε ερώτηση για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, η οποία συχνά θεωρείται «ο στόχος του αστείου αυτή τη στιγμή».

Αλλά το περισσότερο που μπορεί να ελπίζει είναι να παρουσιάσει διαφορετικούς καλλιτέχνες στο Netflix, ώστε να φέρει «μια ποικιλομορφία φωνών», πρόσθεσε.

«Ο στόχος μου είναι να δημιουργώ περιεχόμενο για τους ανθρώπους μου και δεν θέλω να το επικεντρώσω ως μια συζήτηση που καθορίζεται από το πιο μισαλλόδοξο περιεχόμενο».

Το Gadsby δήλωσε πέρυσι στο PinkNews ότι το αφιέρωμα θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στην κουήρ χαρά και όχι στην πληθώρα των αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχεδίων στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, ούτε σε κωμικούς όπως ο Ricky Gervais και ο Dave Chappelle, οι οποίοι συνεχίζουν να επωφελούνται από αστεία που γίνονται εις βάρος της τρανς κοινότητας.

Τα επτά κωμικά που εμφανίζονται στο αφιέρωμα που αυτοπροσδιορίζονται ως «τρανς απειλή», είναι τα εξής: Jes Tom, Alok, Asha Ward, Chloe Petts, DeAnne Smith, Krishna Istha και Mx Dahlia Belle.

«Ήταν υπέροχο για εμάς τα performers να έχουμε ένα δωμάτιο στα παρασκήνια γεμάτο συντρόφια», δήλωσε το Gadsby.
Δες και αυτό!