Το επόμενο βιντεοπαιχνίδι (narrative adventure) του “Life is Strange” είναι το “Tell Me Why” , με κύριο πρωταγωνιστή ένα τρανς άτομο.

Η εταιρία δημιουργίας βιντεοπαιχνιδιών DONTИOD, (Remember Me (2013), Life Is Strange (2015), Vampyr, The Awesome Adventures of Captain Spirit, Life Is Strange 2 (2018), Twin Mirror (2020), γράφει ιστορία με το νέο βιντεοπαιχνίδι “Tell Me Why” καθώς για πρώτη φορά ένα τρανς άτομο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε παιχνίδι μεγάλης εταιρίας προγραμματισμού.

Το “Tell Me Why” ακολουθεί την ιστορία δύο διδύμων, του Τάιλερ (Tyler) και της Άλισον Ρόναν (Alyson Ronan), που επανασυνδέονται μετά από μία δεκαετία. Έχουν ιδιαίτερες δυνάμεις που τους επιτρέπουν να μοιράζονται σκέψεις και αναμνήσεις και τους βοηθά να προχωρήσουν στο ταξίδι τους και να ανακαλύψουν ένα μυστήριο, που έρχεται από την παιδική τους ηλικία.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Αλάσκα, όπου σύμφωνα με τον Τζόσεφ Στατεν (Joseph Staten) της Microsoft, τα δίδυμα “θα χρησιμοποιήσουν τον μοναδικό τους δεσμό για να ξεκλειδώσουν τις αναμνήσεις τους από την αγαπημένη, αλλά δυσκολεμένη παιδική τους ηλικία.” 

“Βασική μηχανική του παιχνιδιού αποτελεί ο ιδιαίτερος δεσμός μεταξύ του Τάιλερ και της Άλισον, που βασίζεται πολύ δυνατά στον τρόπο προσέγγισης αφήγησης της DONTИOD” . δήλωσε ο Florent Guillaume, game director. Η DONTИOD έχει επιβεβαιώσει ότι ο Τάιλερ αυτοπροσδιορίζεται ως ένας τρανς άνδρας και σημειώνεται ότι η εταιρία συνεργάστηκε στενά με την ΛΟΑΤΚΙ+ οργάνωση GLAAD, για να χτίσουν τον Τάιλερ “ως μία αυθεντική αναπαράσταση της τρανς εμπειρίας, καθώς και έναν γνήσιο, πολυδιάστατο χαρακτήρα.” 

“Η Microsoft και η DONTИOD έχουν προσεγγίσει τον Τάιλερ με πραγματική δέσμευση στην αυθεντικότητα,” δήλωσε ο Νικ Άνταμς (Nick Adams) της GLAAD, “Ο Τάιλερ είναι ένας ρεαλιστικός, αγαπητός χαρακτήρας, η ιστορία του οποίου δεν περιορίζεται σε απλοϊκές μεταφορές.”  

Το “Tell Me Why” θα κυκλοφορήσει σε τρία κεφάλαια μέσα στο 2020 και θα είναι διαθέσιμο για Windows PC και μέσω του και Steam, Xbox One και μέσω του Xbox Game Pass.