Γεωργία: Διαδηλώσεις και τσακωμοί μετά τον θάνατο δημοσιογράφου από ακροδεξιούς σε επεισόδια κατά του Pride 

13/07/2021
από

Χιλιάδες διαδήλωσαν στη Γεωργία για να ζητήσουν την παραίτηση της κυβέρνησης μετά το θάνατο ενός δημοσιογράφου, ο οποίος είχε ξυλοκοπηθεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από ακροδεξιούς στο περιθώριο διαδηλώσεων εναντίον της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Ο 37χρονος Αλεξάντρ Λασκαράβα, βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Pirveli, για το οποίο εργαζόταν. Είχε ξυλοκοπηθεί άγρια τη Δευτέρα στο περιθώριο διαδηλώσεων κατά της διεξαγωγής μιας πορείας των ΛΟΑΤΚΙ και είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα στο πρόσωπο.

Αλεξάντρ Λασκαράβα

Περισσότεροι από 50 δημοσιογράφοι δέχθηκαν επίθεση την ίδια ημέρα, ενώ η πορεία, που προβλεπόταν αρχικά να πραγματοποιηθεί στους δρόμους της Τυφλίδας τελικά ματαιώθηκε από φόβο για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κοινοβούλιο, έπειτα από έκκληση οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γεωργίας διαβεβαίωσε με ανακοίνωσή του πως άρχισε έρευνα για να προσδιοριστούν τα αίτια του θανάτου του δημοσιογράφου.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο κοινοβούλιο της Γεωργίας. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ζήτησαν την παραίτηση του πρωθυπουργού της Γεωργίας, κατά τη διάρκεια μιας θυελλώδους συνεδρίασης του κοινοβουλίου, κατά την οποία ορισμένοι ήρθαν στα χέρια
Δες και αυτό!