Gay αστέρι από την Αίγυπτο μας μαθαίνει την αγάπη για το σώμα μας

14/03/2018
από

Ο Mina Gerges είναι διάσημο gay αστέρι του instagram από το 2015, χάρη στις φωτογραφίες του, που βασίζονται στο κόνσεπτ φωτογραφίσεων διάσημων προσωπικοτήτων, όπως είναι η Beyoncé, η Nicki Minaj, η Rihanna κι η Kim Kardashian.

Καθώς όμως, αυτό το μοναδικό gay αστέρι του instagram αναδυόταν από την Αίγυπτο, το ίδιο γινόταν και με τον αριθμό των ανθρώπων, που έσπευσαν να εκφράσουν το μίσος τους, όχι τόσο για την ομοφυλοφιλία του, αλλά περισσότερο για τον τύπο του σώματός του. Τελικά, ο εκφοβισμός που δεχόταν έγινε τόσο υπερβολικός, που ο Mina αναγκάστηκε να απενεργοποίησε τον λογαριασμό του.

Αλλά μετά από πρόσφατη έρευνα της Ένωσης Διατροφικών Διαταραχών και του Trevor, η οποία διαπίστωσε ότι πάνω από το ήμισυ των ερωτηθέντων LGBTQ νεαρών ατόμων έπασχαν από κάποια διατροφική διαταραχή, ο Mina αποφάσισε να επανενεργοποιήσει το λογαριασμό του και να επικεντρωθεί στη θετική στάση και την αγάπη για το σώμα μας, με σκοπό να σπάσει το στίγμα γύρω από τις διατροφικές διαταραχές στον ανδρικό πληθυσμό.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί gay που έχουν περάσει από αυτό που έχω περάσει κι εγώ” , λέει σε νέα συνέντευξη με το περιοδικό Paper. “Υπάρχουν στατιστικά στοιχεία σχετικά με το πόσο διαδεδομένες είναι οι διατροφικές διαταραχές και τα θέματα της εικόνας του σώματος μεταξύ των gay ανδρών, και είναι κάτι που το βλέπω από πρώτο χέρι, μέσω των σχολίων που έχω πάρει” .

Ο 23χρονος Mina εξηγεί, ότι υπάρχει μία αντίληψη να “εξιδανικεύουμε το σωστό, γλυπτό σώμα” και να το βλέπουμε παντού – από τις αφίσες εκδηλώσεων, έως το Grindr κι άλλες εφαρμογές.

Βλέπεις το φίλτρο για το σώμα που βάζουν οι άνθρωποι, όταν γράφουν «χωρίς λίπη, χωρίς θηλυπρέπεια» στα προφίλ τους στα dating apps, κι αυτό είναι ακόμη πιο αντιληπτό, όταν βλέπεις instagays, που ανεβάζουν φωτογραφίες, χωρίς μπλούζα και την αντίδραση των χιλιάδων οπαδών τους, που ειδωλοποιούν το σώμα τους.

Ο Mina ελπίζει ότι μιλώντας για το θέμα αυτό θα βοηθήσει στην αλλαγή:

«Ελπίζω, ότι ως κοινότητα, μπορούμε να καταργήσουμε αυτές τις προβληματικές στάσεις, που τόσοι πολλοί θεωρούμε ως νορμάλ και να δουλέψουμε, ώστε να είμαστε πιο ανοιχτοί στην συμπεριληπτικότητα και την ποικιλομορφία» .




Δες και αυτό!