Είναι η σαπουνόπερα που θυμόμαστε από τα Φιλαράκια, με τον Τζόι να υποδύεται τον Δρ. Ντρέικ Ραμόρε, σε ένα έξυπνο μαρκετίστικο κόλπο του NBC να εξαργυρώσει την επιτυχία της σειράς, για να μεγαλώσει την αναγνωρισιμότητα της σαπουνόπερας του, πέρα από τις νοικοκυρές και τους συνταξιούχους.

Στις 23 Ιουνίου, όμως, το Days of Our Lives προχωράει ακόμη παραπέρα, καθώς για πρώτη φορά στα 46 χρόνια που προβάλλεται στην αμερικάνικη τηλεόραση, θα εισάγει έναν gay χαρακτήρα και μαζί ένα gay storyline.

Στο ρόλο θα δούμε τον Φρέντι Σμιθ, ο οποίος την περασμένη σαιζόν πρωταγωνιστούσε στο revival του 90210. Μάλιστα και εκεί υποδύονταν gay ήρωα, τον φίλο του πρωταγωνιστή Τρέβορ Ντόνοβαν (Τέρι Μοντγκόμερι στην σειρά).

Στο Days of Our Lives θα τον δούμε στο ρόλο του Σόνι, ενός νεαρού που επιστρέφει στο Σάλεμ, την πόλη στην οποία διαδραματίζεται η σειρά, για να επανενωθεί με την οικογένεια του.

Η σαπουνόπερα του NBC δεν είναι βέβαια η πρώτη που προσθέτει στους ήρωες της έναν gay χαρακτήρα. Το 2000, το All My Children του ABC ήταν η πρώτη σαπουνόπερα που πρόσθεσε στους πρωταγωνιστές της μια λεσβία, την Μπιάνκα Μοντγκόμερι (Ίντεν Ραίτζελ). Εννέα χρόνια μετά, η Μπιάνκα παντρεύτηκε στη σειρά, την σύντροφο της Ρις Γουίλιαμς (Ταμάρα Μπράουν).

Μια άλλη σαπουνόπερα, το As the World Turns, η οποία έπαιζε στην αμερικάνικη TV από το 1956 μέχρι το 2010, ήταν η πρώτη που πρόσθεσε στους χαρακτήρες της έναν ανοιχτά gay άνδρα και το πρώτο φιλί ανάμεσα σε δυο gay άνδρες (2007), ενώ αρκετά χρόνια πριν, το 1992, ο Ράιαν Φελίπε ξεκινούσε την καριέρα του στην καθημερινή σειρά του ABC, One Life to Live, ως ο πρώτος gay έφηβος.

All My Children

As the World Turns

One Life to Live