Όλα ξεκίνησαν όταν ο Sam έμαθε ότι ο αδερφός του δεν το θέλει στον γάμο του εξ αιτίας ενός σμόκιν στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Ο Sam τότε αποκάλεσε τον αδερφό του «ομοφοβικό», με τους χρήστες ωστόσο στο διαδίκτυο να διαφωνούν μαζί του. 

Για την ιστορία η νύφη και ο γαμπρός έθεσαν έναν «ασπρόμαυρο» κώδικα ενδυμασίας για τη μεγάλη τους μέρα.

Ο γαμπρός μοιράστηκε την ιστορία στο φόρουμ AITA του Reddit, ξεκαθαρίζοντας πως ήταν χαρούμενος που ο αδερφός του (Sam) και ο σύντροφός του (Jack) θα ερχόνταν στον γάμο.

Η χαρά, ωστόσο, μειώθηκε όταν ο Sam του έστειλε μια φωτογραφία με το κοστούμι του, μια βδομάδα πριν τον γάμο.

«Στην αρχή νόμιζα ότι αστειευόταν. Όταν αντέδρασα, μου είπα ότι ήταν πολύ πληγωμένος και με έβρισε». Ο αδερφός του Sam πρόσθεσε ότι ένιωθε πάντα «άνετα με ό,τι φορούσε ο Sam στο παρελθόν», αλλά δεδομένης της περίστασης, «ένιωθε ότι ήταν ακατάλληλο».

Ο γαμπρός είπε στον αδερφό του ότι «θα μπορούσε να έρθει αν δεν φορούσε το συγκεκριμένο κοστούμι», αλλά ο Sam αρνήθηκε.

«Είπε ότι του κόστισε πολλά χρήματα και ότι δεν ήθελε να πάνε χαμένα γιατί “ήμουν ομοφοβικός”», έγραψε ο γαμπρός.

«Δεν είμαι ομοφοβικός», πρόσθεσε. «Πηγαίνω στα Pride και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με το να είναι κάποιος γκέι».

Το δράμα δεν τελείωσε εκεί, γιατί ενώ οι «περισσότεροι» από την οικογένεια του γαμπρού συμφώνησαν με την απόφασή του, κάποιοι ήταν αναστατωμένοι και αρνήθηκαν να παρευρεθούν οι ίδιοι.

Αρκετοί ήταν αυτοί που άφησαν υποστηρικτικά μηνύματα στο πλευρό του γαμπρού, αλλά στη συνέχεια η ιστορία πήρε μια θλιβερή τροπή.

Σε μια ενημέρωση στην αρχική ανάρτηση, ο γαμπρός έγραψε ότι μετά από μια μακρά συζήτηση με τον σύντροφο του Sam, έμαθε ότι ο Sam πρόσφατα διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή.

«Τώρα που το ξέρω, θα ήθελα να τον είχα αφήσει να φορέσει το σμόκιν. Είπα στον Jack ότι ο αδερφός μου μπορεί να φορέσει ό,τι θέλει στο γάμο, αλλά δεν θέλουν να έρθουν».