Φυλακές Κορυδαλλού: Πρόγραμμα ενδυνάμωσης τρανς κρατουμένων

Φυλακές Κορυδαλλού

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» και το Red Umbrella Athens σε συνεργασία με τις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού ξεκινούν την υλοποίηση προγράμματος ενδυνάμωσης τρανς γυναικών κρατουμένων.

Δύο φορές τον μήνα η Άννα Κουρουπού, Διευθύντρια του Red Umbrella, και η ομάδα των φυλακών της Θετικής Φωνής θα βρίσκονται στις φυλακές ώστε να παρέχουν υπηρεσίες ενδυνάμωσης και ενημέρωσης για τη σεξουαλική υγεία, εξέτασης για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και συμβουλευτικής.

Στην ανάρτησή του, ο Σύλλογος αναφέρει:

Καθώς είναι γεγονός πως τα δικαιώματα των κρατούμενων τρανς γυναικών συχνά καταπατώνται ή παραμελούνται κατά τη διάρκεια της κράτησής τους, προχωράμε σε ενίσχυση των υπηρεσιών μας στις φυλακές, οι οποίες έχουν ξεκινήσει ήδη από τον Απρίλιο του 2014, με γνώμονα πάντα την ενδυνάμωση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.
Δες και αυτό!