Επίθεση από χιλιάδες διαδηλωτές που εναντιώνονται στη χρήση μάσκας προς τον ομοσπονδιακό Υπουργό Υγείας της Γερμανίας, τον ανοιχτά ομοφυλόφιλο Jens Spahn, έγινε το Σάββατο 29 Αυγούστου. Η επίθεση την λεκτική, τον αποκάλεσαν μεταξύ άλλων “γκέι γουρούνι” και τον έφτυσαν.

Ο Spahn αποχώρησε από ένα κτίριο στην πόλη του Bergish-Gladback. Η αποχώρησή του ήταν αποτέλεσμα διαμαρτυρίας της κεντρο-δεξιάς χριστιανικής ομάδας Christian Democtatic Union of Germany. Ο Υπουργός Υγείας χλευάστηκε και δέχτηκε επίθεση.

Στο βίντεο που κυκλοφορεί, φαίνεται ότι ο Spahn προσπαθεί να μιλήσει στο εξαγριωμένο πλήθος ατόμων. Το συγκεντρωμένο πλήθος αρνείται την ύπαρξη του κορονοϊού και είναι κατά της χρήσης της μάσκας.

Δείτε το βίντεο με τον Υπουργό Υγείας της Γερμανίας

https://www.youtube.com/watch?time_continue=43&v=3yJNyofxP5Y&feature=emb_title

Ο υπουργός φανερά εκνευρισμένος έβγαλε τη μάσκα του μπροστά από το πλήθος που του φώναζε ομοφοβικές βρισιές και τον έφτυνε και αποχώρησε. Κάποια άλλα άτομα έκαναν και αισχρές χειρονομίες προς το μέρος του.

Στόχος μίσους

Φαίνεται ότι τα μέτρα που εφαρμόζει η Γερμανία για να μειώσει την εξάπλωση του κορονοϊού, έχουν ταυτιστεί με τον Υπουργό Υγείας της Γερμανίας, ο οποίος εμφανίζεται στις ενημερώσεις.

Αν και η δημοτικότητά του έχει αυξηθεί, ο Spahn έχει γίνει στόχος μίσους από άτομα που είναι σκεπτικά, ή αρνούνται την ύπαρξη του κορονοϊού. Ο Spahn, ωστόσο, δήλωσε στην εφημερίδα Rheinische Post, ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί διάλογος μεταξύ των αξιωματούχων και των αρνητών του κορονοϊού.

“Αυτό θα λειτουργήσει μόνο αν και οι δύο πλευρές είναι διατεθειμένες να ακούσουν” , δήλωσε. “Όταν τα άτομα φωνάζουν, φτύνουν και προσβάλουν το ένα το άλλο, απλά αυτό δε λειτουργεί.”