Μερικές φορές χρειάζεσαι ένα διάλειμμα από τον πραγματικό κόσμο και το «Frog and Toad» είναι το τέλειο χαλαρωτικό, κουήρ καρτούν που θα σε βοηθήσει σ’ αυτό.

Το «Frog and Toad» ακολουθεί την παράδοση των αγαπημένων παιδικών βιβλίων, καθώς επικεντρώνεται γύρω από μια «φιλία» μεταξύ δύο χαρακτήρων που είναι προφανώς κάτι περισσότερο από μια φιλία.

Κι ενώ οι δυο τους δεν φιλιούνται ποτέ, δεν ζουν μαζί και ποτέ δεν δηλώνουν ρητά τη ρομαντική τους αγάπη ο ένας για τον άλλον, είναι δύσκολο να τους δεις ως κάτι άλλο εκτός από ζευγάρι. Όπως επισημαίνει το LGBTQNation, «η σειρά είναι στιγμές του Frog και του Toad που κάνουν υπέροχα πράγματα ο ένας για τον άλλον».

Ο showrunner, Rob Hoegee, είπε ότι ήθελε να διατηρήσει το εγγενές queerness στις ιστορίες και ότι ένας «σημαντικός αριθμός» του καστ και του συνεργείου του ήταν LGBTQ+ άτομα. «Δεν μπορείς να το αρνηθείς», είπε ο Hoegee για το queerness των βιβλίων. «Είναι μέρος των βιβλίων, είναι μέρος της κληρονομιάς».

«Αυτό που θέλαμε να κάνουμε εδώ είναι να δημιουργήσουμε μια πιστή προσαρμογή των βιβλίων», συνέχισε. «Για τους ανθρώπους μιας ορισμένης ηλικίας, ο Frog και ο Toad ως χαρακτήρες που φαίνονται μέσα από ένα queer πρίσμα είναι εξαιρετικά σημαντικό. Δεν μπορούμε να αρνηθούμε σε κανέναν αυτό το νόημα, όσον αφορά αυτούς τους χαρακτήρες. Αν έτσι είχες δει αυτούς τους χαρακτήρες στο βιβλίο, είναι δίκαιο να πούμε ότι θα έχεις την ευκαιρία να δεις μάι κάπως παρόμοια οπτική και στη σειρά».

Πίσω το 2016, η κόρη του Arnold Lobel, συγγραφέα και εικονογράφου των βιβλίων «Frog and Toad», είπε στον New Yorker ότι θεωρούσε τα βιβλία ως τον τρόπο που ο πατέρας της άρχισε να κάνει coming out, κάτι που έκανε τελικά τέσσερα χρόνια αργότερα από το πρώτο βιβλίο.

Οι Frog και Toad είναι «του ίδιου φύλου και αγαπούν ο ένας τον άλλον», είπε η Lobel στο The New Yorker. «Ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του από αυτήν την άποψη».

«Πιστεύω ότι το «Frog and Toad» ήταν πραγματικά η αρχή για να κάνει coming out», πρόσθεσε.

Ο Lobel πέθανε το 1987, μόλις δεκατρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Ο 54χρονος συγγραφέας πέθανε από επιπλοκές που σχετίζονται με το AIDS.

Σήμερα, η κληρονομιά του και το μήνυμά του για την αγάπη θα ζήσουν με έναν εντελώς νέο τρόπο μέσα από τη σειρά κινουμένων σχεδίων.

Το «Frog and Toad» μεταδίδεται στο Apple TV+.