Φρικτή δολοφονία γκέι άνδρα από τον συγκάτοικό του στη Νέα Υόρκη

20/05/2020
από

Ένας άνδρας, που είναι ύποπτος για τη δολοφονία του γκέι ανθρώπου που τον φιλοξενούσε, πάλεψε γυμνός με την αστυνομία, πριν από τη σύλληψη του.

Νωρίτερα, φαίνεται ότι ακρωτηρίασε τους όρχεις του γκέι του θύματός του και του άνοιξε το στομάχι και στη συνέχεια αποπειράθηκε να βάλει φωτιά στο διαμέρισμα.

Ο ύποπτος δολοφονίας Aljo Mrkulic πάλεψε με τους αστυνομικούς, που έφτασαν στο σημείο μετά από απόπειρα πυρκαγιάς στο διαμέρισμα του Christopher Rodriguez, σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας.

Ο Mrkulic αντιμετωπίζει κατηγορίες δολοφονίας, επίθεσης και εμπρησμού πρώτου βαθμού για τη δολοφονία του Rodriguez στο Ανατολικό Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, από το Σάββατο που μας πέρασε (16/05/20).

Σύμφωνα με τις αναφορές της αστυνομίας, η γυμνή σορός του Rodriguez είχε πολλαπλές πληγές και βρέθηκε στο διάδρομο της πολυκατοικίας του, «με τους όρχεις να έχουν κατακρεουργηθεί, το στομάχι του μερικώς ανοιγμένο» .

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι μετά τη δολοφονία, ο κ. Mrkulic επιχείρησε να βάλει φωτιά στο διαμέρισμα του θύματος – πριν συγκρουστεί βίαια με του αστυνομικούς, που έφτασαν στο σημείο. Τελικά, κατακλύστηκε, συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο τμήμα. Ένας γείτονας είπε στο New York Post: “Υπήρχε πολύ αίμα στο διάδρομο – πολύ αίμα παντού. Ήμουν στο στρατό. Έχω δει αίμα. Αυτό όμως με φρίκαρε.” 

Σύμφωνα με την Post, η αστυνομία πιστεύει ότι ο Rodriguez και ο κ. Mrkulic είχαν σχέση – αν και οι αξιωματικοί, που ερευνούν τη δολοφονία, δεν το επιβεβαιώνουν δημοσίως.

Η μητέρα του Rodriguez πάντως, η Jacqueline Perez, είπε στο New York Daily News, ότι δεν πίστευε ότι ο γιος της είχε ρομαντική σχέση με τον Mrkulic, τον οποίο γνώριζε από την παιδική του ηλικία – υποδηλώνοντας ότι ζούσαν μαζί, επειδή ο Mrkulic είχε βρεθεί σε δύσκολη θέση κι ο γιος της τον βοηθούσε να ανακάμψει.

«Ο γιος μου τον είχε βρει άστεγο, μιας και η μητέρα του τον είχε διώξει. Δεν ήθελε να τον βλέπει στο δρόμο. Τον φιλοξενεί εδώ και περίπου ένα μήνα. Ο γιος μου τον βοήθησε με χρήματα. Ο Aljo ήθελε ρομαντική σχέση, αλλά ο γιος μου δεν ένιωθε έτσι.”

Η Perez είπε ακόμη, ότι ο γιος της ήταν ανοιχτά γκέι, λέγοντας: «Δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα μ’ αυτό, και ούτε η οικογένειά μας» .

Πρόσθεσε: “Όλοι αγαπούσαν τον γιο μου. Πάντα πήγαινε σε πάρτι για χορό. Φρόντιζε πάντα τα ζώα. Τάιζε ακόμη και τις γάτες στο δρόμο. Ήταν πάντα όλο ζωντάνια και ευτυχισμένος. Ήταν το κέντρο της οικογένειάς μας. Είμαστε συντετριμμένοι.”
Δες και αυτό!