Φώτης Σεργουλόπουλος: «Ισότητα στον γάμο σημαίνει ισότητα για όλους»

16/01/2024
από
Καλεσμένος στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε για το νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση, αλλά και για τη ρητορική μίσους των ημερών.

Αρχικά, ο παρουσιαστής εξέφρασε ότι το γεγονός ότι πλέον γίνεται ανοιχτά αυτή η κουβέντα, είναι ένα θετικό βήμα προς την πρόοδο και την ορατότητα.

«Γίνεται μεγάλη συζήτηση το τελευταίο διάστημα και χαίρομαι για αυτό. Μετά από 10 χρόνια, που γεννήθηκε ο γιος μου, φτάνει πια η στιγμή που βλέπω να γίνεται μία ανοιχτή συζήτηση για μένα, τις οικογένειές μας, ανθρώπους που είναι σαν εμένα, που έχουμε παιδιά και τα μεγαλώνουμε, γιατί τόσο καιρό χρόνια στη σιωπή και την αφάνεια», είπε.

«Εγώ πήρα τα πράγματα στη ζωή έτσι όπως ήταν, έτσι ήμουν σε μια συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μου και έκανα αυτό που ήθελα. Θα ήθελα να είχα μία έγγαμη σχέση και να αποφασίζαμε να κάνουμε ένα παιδί. Αυτό είναι κάτι που θα το δουν οι επόμενες γενιές ανθρώπων, αυτή τη στιγμή δουλεύουμε κυρίως για τα παιδιά μας», εξομολογήθηκε στη συνέχεια.

Για το τι γνωρίζει το παιδί του, ο Φώτης Σεργουλόπουλος είπε: «Ξέρει τα πάντα, κατανοεί τα πάντα. Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνει και με ρωτάει: γιατί δεν είμαστε ίσοι; Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο να του το εξηγήσω».

Στη συνέχεια, σχολίασε το κλασσικό ομοφοβικό επιχείρημα των ημερών που λέει ότι τα παιδιά που ζουν σε κουήρ οικογένειες, μεγαλώνοντας θα γίνουν κι αυτά γκέι.

«Αυτό είναι κάτι που μου κάνει πολύ εντύπωση που το επαναλαμβάνουμε. Διότι αυτοί οι άνθρωποι που το λένε δεν βασίζονται σε καμία επιστημονική βάση. Ούτε σε εμπειρία. Κάθονται και μιλάνε για εμάς χωρίς να υπάρχει λόγος να εκφέρουν γνώμη για την οικογένειά μας ενώ δεν μας γνωρίζουν», απάντησε ο παρουσιαστής.

Και πρόσθεσε ότι ποτέ κανείς δεν είχε το θάρρος να του πει ότι διαφωνεί με τη μορφή της δικής του οικογένειας: «Δεν το έχει πει κανένας και κανένας γονιός σαν εμένα δεν έχει δεχτεί τέτοιες ερωτήσεις. Κανείς δεν έχει το θάρρος να με αντιμετωπίσει κατάματα, να μου πει Ναι, εσύ δεν πρέπει να έχεις παιδί. Πες το μου στα μούτρα να το καταλάβω».

«Πιστεύω ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να μάθουν κάτι που δεν ξέρουν. Από την άλλη, δεν με απασχολεί κανενός ανθρώπου η γνώμη, εάν δεν είναι βασισμένη πάνω σε μια επιστημονική βάση», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Ο παρουσιαστής αναφέρθηκε σύντομα και στην παρένθετη κύηση, ένα ζήτημα που συζητιέται συνεχώς το τελευταίο διάστημα, και για το οποία ακούγεται πληθώρα ομοφοβικών και σεξιστικών σχολίων.

«Ναι μεν όχι στην παρενθεσία, όπως ισχυρίζονται πολλοί, από την άλλη υπάρχουν θέματα παρενθεσίας που δεν μπορείς να τα αγνοήσεις.

«Για μένα όταν λέμε ισότητα στον γάμο, είναι ισότητα για όλους. Θέλω τα δικαιώματα που δίνονται σε κάθε πολίτη, να δοθούν και σε μένα. Γιατί διαφορετικά υπάρχει διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού».

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Φώτης Σεργουλόπουλος στο περιοδικό ANTIVIRUS.
Δες και αυτό!