Φέτος, τα Queer Movie Nights ξεκινούν με ένα… Νορβηγικό Όνειρο

10/05/2024
από
Το Norwegian Dream του Leiv Igor Devold αποτελεί την επίσημη ταινία έναρξης του φετινού Φεστιβάλ ΛΟΑΤΚΙ+ ταινιών από το περιοδικό ΑΝΤΙVIRUS.

Πάρε μέρος στο διαγωνισμόκαι κέρδισέ διπλές προσκλήσεις για την επίσημη ταινία έναρξης του φετινού QMN24.

Ακόμη και στις παγωμένες σκανδιναβικές ακτές, ένα ζεστό και τρυφερό ειδύλλιο μπορεί να αναπτυχθεί.

Στο Norwegian Dream ο Leiv Igor Devold μάς μεταφέρει τη Νορβηγία, λίγο έξω από την πόλη Trondheim, όπου ένας 19χρονος Πολωνός μετανάστης με το όνομα Ρόμπερτ (Hubert Milkowski) παλεύει να τα βγάλει πέρα. Με τη μητέρα του να πνίγεται στα χρέη, ο Ρόμπερτ αναγκάζεται να εργαστεί σε ένα κοντινό εργοστάσιο επεξεργασίας ψαριών, συνειδητοποιώντας γρήγορα ότι είναι μια εξαντλητική δουλειά. Εκεί, έρχεται σε επαφή με μια ομάδα Πολωνών, με τους οποίους προσπαθεί να διατηρήσει φιλίες… κυρίως για λόγους “αυτοσυντήρησης”.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του, όμως, γνωρίζει τον Ιβάρ (Karl Bekele Steinland), τον υιοθετημένο μαύρο γιο του πλούσιου επιχειρηματία που είναι ιδιοκτήτης του εργοστασίου. Για τον Ιβάρ, η εργασία στην οικογενειακή επιχείρηση είναι απλώς μια προσωρινή λύση, ενώ ο ίδιος ονειρεύεται έναν πολύ μεγαλύτερο κόσμο – ασχολείται με τη μόδα και δοκιμάζει το drag στον ελεύθερο χρόνο του.

Σχεδόν αμέσως, ο Ρόμπερτ νιώθει μια σπίθα για τον Ιβάρ, αλλά αναγνωρίζει επίσης ότι ο κρυφός του έρωτας αποτελεί αντικείμενο χλευασμού μεταξύ των Πολωνών συναδέλφων του, και όσο πιο κοντά έρχονται οι δυο τους, τόσο περισσότερο αυτό απειλεί τη μόνη ομάδα στην οποία νιώθει ότι μπορεί να ανήκει.

Παρόλα αυτά, οι δυο τους γρήγορα αισθάνονται οικειότητα μεταξύ τους και ο Ιβάρ αρχίζει να καλεί τον Ρόμπερτ μαζί του στις drag παραστάσεις του.

Καθώς ξετυλίγεται η ιστορία της αγάπης τους, η ταινία γίνεται μια συναρπαστική εξερεύνηση του πώς ξεπερνάμε όλα αυτά που μας χωρίζουν: Φυλή, τάξη, κουλτούρα, ταυτότητα.

Η ταινία θα προβληθεί την Πέμπτη 16 Μάϊου στις 20:30 στον Κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21) στις 20:30.

Το Norwegian Dream αποτελεί την επίσημη ταινία έναρξης των φετινών Queer Movie Nights / θα προβληθεί με ελληνικούς και αγγλικού υπότιτλους. Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει ένα καλωσόρισμα στο φουαγιέ από την μπύρα Fisher.

Τιμές εισιτηρίων στον κινηματογράφο Τριανόν 16 – 19 Μαΐου: // 5 ευρώ ανά ημέρα (περιλαμβάνει όλες τις προβολές της ημέρας) // Link εισιτηρίων: https://www.more.com/cinema/queer-movie-nights-2024/

Βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των Queer Movie Nights εδώ
Δες και αυτό!