Φάρσαλα: περιστατικό ρατσιστικής βίας σε βάρος μετανάστη εργάτη

02/05/2023
από
Facebook / ΚΕΕΡΦΑ
Ένα ακόμη περιστατικό ρατσιστικής βίας καταγράφηκε στα Φάρσαλα αυτή τη φορά με θύμα έναν μετανάστη από το Πακιστάν.

Το θύμα, με καταγωγή από το Πακιστάν, που εργαζόταν στην Κρήνη Φαρσάλων, δέχτηκε έντονη σωματική επίθεση από τον κτηνοτρόφο – εργοδότη του.

Όπως καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ, Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, ο κτηνοτρόφος (Γ.Ξ.) ο οποίος ήταν συγγενείς (γαμπρός) του εργοδότη, προχώρησε σε άγριο ξυλοδαρμό με χτυπήματα στο κεφάλι, εναντίον του μετανάστη εργάτη Ιρφάν Μοχάμεντ, 37 ετών.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, ο Ιρφάν ξεκίνησε τη διαδρομή του από το χωριό Κρήνη όπου εργαζόταν με προορισμό στα Φάρσαλα με σκοπό να στείλει χρήματα στην οικογένεια του, μετά από καθυστερημένη πληρωμή. Ο Ιρφάν είναι πατέρας πέντε παιδιών και παράλληλα συντηρεί οικονομικά τους γονείς του.

Όπως αναφέρει και η ΚΕΕΡΦΑ, «τα περιστατικά απλήρωτων εργατών στην περιοχή δεν είναι μεμονωμένα καθώς υπάρχουν και άλλες καταγγελίες στην διάθεση μας. Τα αφεντικά πάνε να φορτώσουν την κρίση, με τις αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια και στις τιμές της τροφής των ζώων, στις πλάτες των εργατών». Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο κτηνοτρόφος χρωστάει και άλλα δεδουλευμένα στον Ιρφάν.

Ο κτηνοτρόφος τον ακολούθησε με το αυτοκίνητο του μέχρι ένα σημείο έξω από το χωριό, όπου τότε του επιτέθηκε και τον χτυπούσε με ένα ξύλο σε σημεία του σώματος του και του κρανίου του, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Ο άνθρωπος αφέθηκε αιμόφυρτος και αναίσθητος μέχρι που τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ.

Η ανάρτηση με την καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ:
Δες και αυτό!