«Family Pride» και στην Αλεξανδρούπολη με άγνωστους διοργανωτές

19/06/2026
από
Μετά την πρόσφατη ομοφοβική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, ένα «Family Pride» διοργανώνεται και στην Αλεξανδρούπολη.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 20:00 με σημείο συγκέντρωσης τον φάρο της πόλης – χαρακτηριστικό σημείο της Αλεξανδρούπολης – και θα συνεχίσει με μια πορεία. Κεντρικό μήνυμα του αυτοαποκαλούμενου «Family Pride» είναι η «στήριξη της οικογένειας και των παραδοσιακών κοινωνικών δεσμών».

Στην αφίσα της εκδήλωσης περιλαμβάνεται ο φάρος, ανάμεσα σε πολλές ελληνικές σημαίες και τις εξής φράσεις: «Για τα παιδιά μας» και «Η οικογένεια είναι η δύναμή μας».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Χρυσή Κατσαμακίδου στο ENA CHANNEL, οι διοργανωτές παραμένουν άγνωστοι.

Στην ίδια εκπομπή εμφανίστηκε και ο πρώην βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος ΝΙΚΗ, Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος έκανε λόγω για «επέκταση της woke ατζέντας» και «προσβολή της δημοσίας αιδούς», μιλώντας για τα Pride.

Υπενθυμίζεται ότι ο πλέον ανεξάρτητος βουλευτής είχε επισκεφθεί την Εθνική Πινακοθήκη, βανδαλίζοντας έργα τέχνης που θεωρούσε προσβλητικά για τη χριστιανική του θρησκεία.

Πρόσφατα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε μια αντίστοιχη ομοτρανσφοβική εκδήλωση – με λίγους συμμετέχοντες – με σκοπό την «ακύρωση των Gayprides», όπως ανέφεραν σε ανακοίνωση οι διοργανώτριες χριστιανικές οργανώσεις.




Δες και αυτό!