Εξήντα επτά (67) άνθρωποι από τους εκατόν είκοσι επτά (127), που συνελήφθησαν, μετά από επιδρομή της αστυνομίας, στρατιωτικών και αξιωματικών της τοπικής ασφάλειας, σε γκέι μπαρ στην Καμπάλα της Ουγκάντα, παραμένουν στη φυλακή, με την ​​κατηγορία της «κοινής ενόχλησης» .

Οι 67, αντιμετωπίζουν τη μέγιστη ποινή για το “αδίκημα” της «κοινής ενόχλησης» , ενός έτους δηλαδή, σύμφωνα με τη δικηγόρο Patricia Kimera, η οποία περιέγραψε τις κατηγορίες ως «ασήμαντες» , προσθέτοντας ότι:

«Αγωνιζόμαστε για την αποποινικοποίηση τέτοιων κατηγοριών, διότι δίνουν στους αξιωματικούς συλλήψεων το περιθώριο για κατάχρηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων» .

Τα 127 άτομα, που συνελήφθησαν οδηγήθηκαν όλα στη φυλακή, όμως τα 67, παραμένουν εκεί, χωρίς εγγύηση, για ασήμαντες κατηγορίες, και θα επιστρέψουν στην αίθουσα του δικαστηρίου αργότερα μέσα στο μήνα.

Η ακτιβίστρια Kasha Jacqueline απέρριψε τις καταγγελίες της αστυνομίας περί κατοχής ναρκωτικών και απ’ ότι φαίνεται ούτε το κάπνισμα ήταν η αιτία της επιδρομής. Ο δε εκπρόσωπος της αστυνομίας, Patrick Onyango, αρνήθηκε ότι η επιδρομή είχε στόχο την κοινότητα των ΛΟΑΤ ατόμων.

Η επιδρομή χαρακτηρίστηκε από τις τοπικές ακτιβιστικές φωνές, ως κατά μέτωπο επίθεση εναντίον της ΛΟΑΤ κοινότητας.

Η αστυνομία της Ουγκάντα ​​συλλαμβάνει 127 άτομα σε γκέι μπαρ για το «κάπνισμα»