Εξερευνώντας τους δεσμούς μεταξύ της κουήρ κουλτούρας και της μαγείας

31/01/2023
από

Στο Gay Community News διαβάζουμε ένα άρθρο από την Nicole Lee, το οποίο εξερευνά την κουήρ κοινότητα μαγισσών, τις τελετουργίες, και την διαισθητική πρακτική.

Μια γρήγορη σάρωση σε ορισμένα προφίλ ΛΟΑΤΚΙ+ κοινωνικών μέσων θα σας οδηγήσει να ανακαλύψετε αυτοπροσδιορισμούς όπως “queer femme witch” και “magick practicing” στο bios των ατόμων, που αντιπροσωπεύουν μια σειρά από κουήρ μάγισσες και μάγους, που ασκούν τις πρακτικές τους.

Στον πυρήνα της, η μαγεία έχει τις ρίζες της στην ανακούφιση, την εξέγερση, και τις τελετουργίες. Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα, διαβάστε για να δείτε, γιατί τόσοι πολλοί μαγεύονται από τον κόσμο αυτόν:

Κοινότητα

Οι κουήρ μάγισσες συνήθως εξασκούνται μαζί με άλλες μάγισσες. Πολλά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα μεγάλωσαν σε εκκλησιαστικές, ή άλλες κοινότητες, με τις οποίες δεν έχουν πλέον σχέση, επομένως, είναι φυσικό να αναζητούν μία άλλου είδους τη σύνδεση σε άλλα μέρη.

Ένα από τα πιο ελκυστικά πράγματα σχετικά με τη μαγεία είναι ότι προηγείται του Χριστιανισμού και άλλων θρησκειών, που κατέχουν τόση δύναμη στη σύγχρονη κοινωνία μας. Η εύρεση μιας ομάδας -έστω- μαγισσών είναι ιδιαίτερα παρηγορητικό πράγμα, μετά από περιόδους απομόνωσης.

Τελετουργίες

Η μαγεία έχει περιγραφεί ως μια πρακτική προσέγγιση της πνευματικότητας και περιλαμβάνει μια μυριάδα ιερών, ανακουφιστικών τελετουργιών. Πολλές μάγισσες αναγνωρίζονται ως “θεραπεύτριες”, προσφέροντας τις “δυνάμεις” τους για να “θεραπεύσουν” τον εαυτό τους και τους άλλους.

Η εξάσκηση της μαγείας περιλαμβάνει την παρακολούθηση μιας σειράς ιερών κύκλων και τελετουργιών και μετά από χρόνια που μας λένε ότι η ετερότητα είναι λάθος, τα τελετουργικά είναι ένας ισχυρός τρόπος για να επιστρέψουμε στον εαυτό μας. Οι κουήρ μάγοι και μάγισσες έχουν ονομαστεί φάροι, που καθοδηγούν τους κουήρ ανθρώπους να αγκαλιάσουν τον αυθεντικό τους εαυτό.

Επανάσταση

Ο φόβος της κοινωνίας για τις μάγισσες συνδέεται με τις πατριαρχικές cisgender ιδέες σχετικά με το ποιος πρέπει να έχει εξουσία, και πολλές ΛΟΑΤΚΙ+ μάγισσες αισθάνονται σύνδεση με τη μαγεία, επειδή διαλύει τις κοινωνικά κατασκευασμένες ιδέες για τους ρόλους των φύλων. Η απόσχιση από τα κοινωνικά πρότυπα και η ανάληψη μιας κουήρ ταυτότητας είναι μια απίστευτα απελευθερωτική πράξη εξέγερσης από μόνη της, και η σύγχρονη μαγεία συνδέεται συχνά με το έργο της απελευθέρωσης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η λέξη μάγισσα έχει από καιρό διεκδικήσει εκ νέου τη θέση της για να επαναχρησιμοποιηθεί ως πηγή δύναμης.Το W.I.T.C.H της δεκαετίας του 1960 για παράδειγμα, το κίνημα (Women’s International Terrorist Conspiracy from Hell) δημιουργήθηκε για να κατεδαφίσει πατριαρχικές δομές και αυτή η ομάδα συνεχίζει να αγωνίζεται για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα μέχρι και σήμερα.

Διαίσθηση

Για πολλά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, που ταυτίζονται ως μάγισσες, η εξάσκηση της μαγείας σημαίνει ότι αξιοποιούν τη διαισθητική τους γνώση για πρόσβαση στην εσωτερική τους δύναμη. Ένα από τα πιο διάχυτα θέματα είναι ότι δεν υπάρχει ένας σωστός τρόπος να είσαι μάγισσα, είναι μια εξαιρετικά ατομική εμπειρία που μπορεί να ασκήσει το κάθε άτομο.

Πολλοί κουήρ άνθρωποι που ασκούν μαγεία αισθάνονται συνδεδεμένοι με τους κουήρ προγόνους τους και μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτές οι συνδέσεις με τη μαγεία μεταφέρονται μέσω γενεών.


Αν αναζητάς σύνδεση με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα μπορεί να απευθυνθείς στις πολλές και διάφορες ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις, όπως είναι οι:

· Οικογένειες Ουράνιο Τόξο

· Rainbow Seniors

· Υπερήφανοι Γονείς

· Proud Seniors Greece

· Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης

· Πολύχρωμο Σχολείο – Rainbow School

· Colour Youth, Κοινότητα Lgbtq Νέων Αθήνας

· ΛΟΑΤ ΑμεΑ – Greek LGBT PwD

· Ελληνική Κοινότητα Ίντερσεξ Intersex Greece

· Athens Pride

Σε περιπτώσεις καθοδήγησης και αναζήτηση ψυχοθεραπείας μπορείς να κάλεσεις στη Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα 11528.
Δες και αυτό!