ΤΕΛ ΑΒΙΒ, ΙΣΡΑΗΛ – Το Ισραήλ ξεκίνησε ήδη την διαδικασία επιλογής τραγουδιστή για την 61η Eurovision που θα διεξαχθεί στη Σοτκχόλμη, 10, 12 και 14 Μαϊου. Την προηγούμενη εβδομάδα, στο show μέσα από το οποίο θα επιλεγεί ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει τη χώρα, The Next Star of Eurovision, προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις από τη συμμετοχή του Maor Gamliel.

Ο Maor Gamliel ερμήνευσε το τραγούδι “Leaving The Closet”, στο οποίο περιλαμβάνονται οι στίχοι:

“Moshiko is interested in boys, Moshiko craves butts, Moshiko always in the showers, ignoring the girls, dropping his underwear, dropping the soap, should be in the theater, come on already, leave the closet, Moshiko.”

Οι ιθύνοντες της παραγωγής του show είπαν ότι πρόκειται για χιουμοριστικό τραγούδι και οι θεατές έπρεπε να το δούνε ως τέτοιο. Παρόλα αυτά 200 τηλεθεατές παραπονέθηκαν στη διάρκεια του show λέγοντας πως δεν είναι αστείο το τραγούδι και τους προσβάλει.

Η LGBT κοινότητα του Ισραήλ κινητοποιεί τον κόσμο να συνεχιστούν τα παράπονα και να χαρακτηριστεί το τραγούδι ως ρατσιστικό και ομοφοβικό, ισχυριζόμενοι ότι το τραγούδι περιέχει στίχους που ενισχύουν το στίγμα και την προκατάληψη, φέρνοντας τους γονείς των παιδιών που παρακολουθούν το reality, σε δύσκολη θέση.