Το EuroPride φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη, με αστέρες όπως η Lady Gaga. Οι διοργανωτές περιμένουν το Σάββατο εκατοντάδες χιλιάδες συμμετέχοντες, ενώ ελπίζουν η παρουσία της Lady Gaga θα κάνει να ακουστεί το μήνυμα τους στο Βατικανό.

Για αυτό, μια ομάδα ομοφυλόφιλων Χριστιανικών ενώσεων, έστειλε επιστολή στον Πάπα Βενέδικτο, ζητώντάς του « να υπερασπιστεί τα ΛΟΑΔ άτομα».

«Ζητούμε στην Αγιότητα σας, να καταδικάσει τη βια κατά των ΛΟΑΔ ατόμων και να βοηθήσετε ώστε οι νόμοι που καταδικάζουν τις σεξουαλικές πρακτικές μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου να αρθούν σε παγκόσμιο επίπεδο» αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή που έστειλαν στην Αγία Έδρα.

Μια οργάνωση, η οποία συγκεντώνει 45 Χριστιανικές ενώσεις ομοφυλοφύλων σε 23 Ευρωπαικές χώρες, ζητά στην Αγία Έδρα να καταδικάσει δημοσίως την ομοφοβία, ώστε να σταματήσουν οι διακρίσεις και η ομοφοβία σε πολλές χώρες, μιας και σε περιπτώσεις όπως του David Kato, ανοιχτά ομοφυλόφυλου ακτιβιστή από την Ουγκάντα ο οποίος δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 2011, οι δράστες «δρουν στο όνομα της Εκκλησίας».

«Η σιωπή της Αγιότητας σας μπορεί να μεταφραστεί ως έγκριση της βίας»

Η πρωτοβουλία να σταλεί επιστολή στον Πάπα, είναι της Πολωνικής ομάδας  Wiary i tecza (“Πίστη και Ουράνιο Τόξο “).

«Τα αισθήματα φόβου και αδυναμίας προς την ιεραρχία, αφήνουν θέση σε μιαατμόσφαιρα σημαδεμένη από την απουσία ανοιχτού διαλόγου».

Ομοφυλόφιλοι θεολόγοι, πραγματοποίησαν στη Ρώμη, την Παρασκευή, ειδικό συνέδριο, στα πλαίσια του Euro Pride.

Το Βατικανό θεωρεί την ομοφυλοφιλία «αμαρτία» και είναι αντίθετο προς το γάμο ατόμων του ιδίου φύλου και την υιοθεσία από ΛΟΑΔ άτομα.

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]