Επίθεση σε δημοσιογράφους του OPEN στους Θρακομακεδόνες παρουσία της αστυνομίας

0
293

Ένα σοκαριστικό περιστατικό που χρήζει άμεσης αντίδρασης των αρχών και απαντήσεων καταγράφηκε ζωντανά στον τηλεοπτικό αέρα του OPEN, καθώς το συνεργείο του σταθμού στους Θρακομακεδόνες ακούγεται να δέχεται επίθεση και λιντσάρισμα από ομάδα «εξαγριωμένων πολιτών», με την ρεπόρτερ Ελευθερία Σπυράκη να ακούγεται να περιγράφει πως «έχουνε περικυκλώσει το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόμαστε! Χτυπάνε τα τζάμια και τις πόρτες! Επιτέθηκαν και στον συνάδελφο… Σπάσανε τα τζάμια!» και στη συνέχεια να ξεσπάει σε λυγμούς. Τους χτύπησαν, τους έβαλαν μέσα στο αυτοκίνητο του σταθμού και χτύπαγαν τα τζάμια μέχρι που έσπασαν βρίζοντάς τους, ενώ έκλεψαν και την τσάντα με τα προσωπικά αντικείμενα και το πορτοφόλι ενός οπερατέρ. «Οι αστυνομικοί ήταν απέναντι και δεν επενέβη κανένας να μας προστατέψει» περιγράφει η ρεπόρτερ κλαίγοντας.

Ζωντανή περιγραφή της επίθεσης που δέχθηκε το συνεργείο του OPEN στους Θρακομακεδόνες έκανε η ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού, Ελευθερία Σπυράκη, καθώς την ώρα που ομάδα 15 ατόμων επιτιθόταν στο αυτοκίνητο του συνεργείου, εκείνη ήταν σε ζωντανή σύνδεση στον τηλεοπτικό αέρα.

«Στο σημείο που βρισκόμαστε… Έχουνε περικυκλώσει το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόμαστε! Χτυπάνε τα τζάμια και τις πόρτες! Επιτέθηκαν και στον συνάδελφο…» περιγράφει η ρεπόρτερ, ενώ στο βάθος ακούγονται άγριες φωνές και βρισιές, με την ίδια να λέει φωνάζει μετά από λίγα δευτερόλεπτα πως «σπάσανε τα τζάμια» και στη συνέχεια να ξεσπάει σε λυγμούς. Κατά τη διάρκεια της περιγραφής της, η αμηχανία στο στούντιο ήταν έκδηλη, ενώ ακολούθως εμφανίστηκε ταραγμένη και ρεπόρτερ Γεωργία Γαρατζιώτη, που συνδέθηκε από άλλο σημείο.

Το περιστατικό περί τις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν η ρεπόρτερ Ελευθερία Σπυράκη βρισκόταν στην τηλεφωνική γραμμή, δίνοντας ρεπορτάζ από το μέτωπο στους Θρακομακεδόνες. Λίγο νωρίτερα, φραστική επίθεση δέχτηκε και ο ρεπόρτερ Κώστας Αλατζάς.

Όπως ανέφερε αργότερα η Ελ. Σπυράκη, πρόκειται για μία ομάδα 15 ατόμων που νωρίτερα η αστυνομία και οι πυροσβέστες τους ζήτησαν να απομακρυνθούν από το σημείο της φωτιάς, και βρέθηκαν στο σημείο όπου βρίσκονταν τα συνεργεία. Στη συνέχεια, αρχικά ξεκίνησαν να βρίζουν τον Κ. Αλατζά, πέταξαν κάτω την κάμερα, έριξαν γροθιά στο πρόσωπο ενός οπερατέρ και έσπρωξαν τη δημοσιογράφο. Αμέσως μετά τους έβαλαν μέσα στο αυτοκίνητο και άρχισαν να χτυπάνε τα τζάμια, να τους βρίζουν και να σπάνε τα τζάμια.

Το ακόμα πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός πως σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, μπροστά στο περιστατικό ήταν παρόντες τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί που παρακολουθούσαν την επίθεση και δεν έκαναν τίποτα. Στο τέλος, κατά την ίδια, επενέβησαν πυροσβέστες, ενώ έκλεψαν την τσάντα του οπερατέρ με τα προσωπικά του αντικείμενα και το πορτοφόλι του.