Πόσα από εμάς έχουμε ταξιδέψει με τη φαντασία μας στην Κάπιτολ, συμμετέχοντας με την Κάτνις Έβερντιν στους σκληρούς «Αγώνες Πείνας»;

Και εκεί που λέγαμε πως τα πάντα είχαν τελειώσει, η Σούζαν Κόλινς, συγγραφέας της σειράς των βιβλίων που έγινε παγκόσμιο Best Seller και κινηματογραφική επιτυχία έκανε τη millennial καρδιά μας να σκιρτήσει μία ακόμη φορά κυκλοφορώντας, το 2020, το prequel της ιστορίας «Η Μπαλάντα των Αηδονιών και των Φιδιών».

Σε λίγο καιρό, μάλιστα, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τη νέα αυτή ιστορία (σ.σ. πριν από αυτή της Κάτνις) να παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τον κόσμο του σινεμά. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Είναι το πρωινό του θερισμού, κατά το οποίο γίνεται η επιλογή των φόρων και ουσιαστικά ξεκινούν οι δέκατοι Αγώνες Πείνας. Στην Κάπιτολ, ο δεκαοχτάχρονος Κοριολανός Σνόου προετοιμάζεται για τη μία και μοναδική του ευκαιρία να εξασφαλίσει δόξα ως μέντορας στους Αγώνες. Ο άλλοτε πανίσχυρος οίκος των Σνόου έχει ξεπέσει και η μοίρα του κρέμεται από τη μικρή πιθανότητα να καταφέρει ο Κοριολανός να αποδειχτεί πιο γοητευτικός, πιο έξυπνος και πιο πανούργος από τους συμμαθητές του ώστε να νικήσει ο δικός του φόρος. Οι πιθανότητες είναι εναντίον του, καθώς του αναθέτουν το κορίτσι φόρο από την Περιοχή 12, την πιο ασήμαντη από όλες. Οι μοίρες τους τώρα διαπλέκονται – κάθε επιλογή που θα κάνει ο Κοριολανός θα μπορούσε να οδηγήσει στη νίκη ή την αποτυχία, στον θρίαμβο ή στην καταστροφή. Μέσα στην αρένα, θα είναι ένας αγώνας μέχρι θανάτου. Έξω από την αρένα, ο Κοριολανός αρχίζει να τρέφει συναισθήματα για τον καταδικασμένο του φόρο – και πρέπει να ζυγίσει την ανάγκη του να ακολουθήσει τους κανόνες ενάντια στην επιθυμία του να επιβιώσει με κάθε τρόπο.

Η σειρά βιβλίων «Αγώνες Πείνας» καθήλωσε εκατομμύρια αναγνώστες παγκοσμίως και έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα σε 54 γλώσσες και 52 χώρες. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Για να γιορτάσουν, μάλιστα, την κινηματογραφική μεταφορά του «Η Μπαλάντα των Αηδονιών και των Φιδιών», οι εκδόσεις Ψυχογιός αποφάσισαν να επανακυκλοφορήσουν το βιβλίο με νέο εξώφυλλο καθώς και να μας θυμίσουν τους τρεις τίτλους της τριλογίας (ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΦΩΤΙΑ, ΚΟΤΣΥΦΟΚΙΣΣΑ) που μονοπώλησε τη φαντασία μας.

«Η φιλοδοξία θα τον τροφοδοτήσει. Ο ανταγωνισμός θα τον κινητοποιήσει. Όμως, η δύναμη έχει το τίμημά της. Επιστροφή στους Αγώνες Πείνας…»