Επιστολή της Χρυσής Αυγής σε βουλευτή της ΝΔ για την ισότητα στον γάμο

05/03/2024
από
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στράτος Σιμόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση για τη θυροκολλημένη στο γραφείο του ομοφοβική επιστολή, από το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής.

Σε δήλωση που δημοσίευσε στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο βουλευτής γνωστοποίησε ότι στοχοποιήθηκε από μέλη της καταδικασμένης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς ψήφισε τον νόμο για την ισότητα στον γάμο.

Μεταξύ άλλων η επιστολή αναφέρει ότι «η ψήφος υπέρ του κατάπτυστου νομοσχεδίου Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις, αποτελεί ευθεία προσβολή κατά των αξιών του Ελληνισμού και των αρχών της Ορθοδόξου Πίστεως.

«Η παρουσία σας σε εκδηλώσεις πολιτιστικού, θρησκευτικού και άλλου τύπου είναι μη επιθυμητή, από όσους φέρουν τις Αξίες που δια των έργων σας υποτιμήσατε με τον χειρότερο τρόπο».

Από την ιστοσελίδα του Στράτου Σιμόπουλου

Από την πλευρά του, ο Στράτος Σιμόπουλος δήλωσε ότι θεωρεί δεδομένο ότι η εκκλησία θα προστατεύει τους βουλευτές που στήριξαν το νομοσχέδιο και θα εναντιωθεί σε τέτοιου είδους ενέργειες.

Ολόκληρη η δήλωση του Στράτου Σιμόπουλου:

«Τα “φαντάσματα” του παρελθόντος επιχειρούν να επιστρέψουν.

Η νεολαία της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” τοιχοκόλλησε, σήμερα το πρωί, στην εξώπορτα του γραφείου μου επιστολή, με αφορμή τη θετική μου ψήφο στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μεταξύ άλλων, περί αφορισμού κλπ., περιλαμβάνει και απειλές για τυχόν εμφάνισή μου σε εκδηλώσεις θρησκευτικού και πολιτικού περιεχομένου.

Το έκανε, μάλιστα, σήμερα που συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για να καθορίσει την στάση της Εκκλησίας στο συγκεκριμένο θέμα.

Θεωρώ δεδομένο ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θα εκφράσει την αντίθεσή της στην ενέργεια αυτή και σε τυχόν άλλες παρόμοιες και θα προστατεύσει όσους βουλευτές τάχθηκαν υπέρ του νομοσχεδίου.

Όπως θεωρώ δεδομένο ότι θα την καταδικάσουν τα κόμματα που τάχθηκαν εναντίον του νομοσχεδίου και κυρίως θα σταματήσουν, με την ακραία ρητορική των στελεχών τους, να ρίχνουν νερό στο μύλο αυτών των “φαντασμάτων”.

Όσο με αφορά, δηλώνω ότι ανέκαθεν πολιτεύομαι με βάση την πίστη μου για το τι είναι σωστό ή όχι.

Τέλος, η πίστη δεν συνιστά ιδιότητα. Η πίστη αποτελεί μέρος της ταυτότητας του πιστού ανθρώπου και δεν αφαιρείται, αναιρείται ή ακυρώνεται με έξωθεν παρεμβάσεις.

Η πίστη αφορά τη σχέση του πιστού με τη συνείδησή του. Όλα τα υπόλοιπα, αποτελούν παιχνίδια εξουσίας.

Ποιος κάνει το κουμάντο, ποιος έχει το επάνω χέρι. Αλλά αυτές οι εξουσιαστικές συμπεριφορές ουδεμία σχέση έχουν με τη χριστιανική, ορθόδοξη πίστη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Στράτος Σιμόπουλος δεν είχε τοποθετηθεί εξαρχής υπέρ του νομοσχεδίου και είχε εκφράσει τις (ομοφοβικές) αντιρρήσεις του.

«[…] Δεν δέχομαι στο όνομα αυτών των δικαιωμάτων που μπορεί να αφορούν σήμερα 420 ζευγάρια ομόφυλα που έχουν υπογράψει το σύμφωνο συμβίωσης, σταδιακά, να αρχίζουμε να αποσταθεροποιούμε αυτό το οποίο ονομάζουμε παραδοσιακή οικογένεια με την μητρότητα και την πατρότητα», είχε πει τότε μεταξύ άλλων.
Δες και αυτό!