Ο Mike Parrow, αθλητής στο κατς (επαγγελματικό ρέστλινγκ) από το Ορλάντο της Φλόριντα, μιλάει για 1η φορά ανοιχτά για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

Ο επαγγελματίας του κατς, Mike Parrow, 34 ετών αποφάσισε να κάνει coming out στην οικογένειά του, σε φίλους και γνωστούς πριν από τέσσερα χρόνια. Εκείνο το διάσημα πάνω-κάτω ήταν που γνώρισε και ερωτεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς του, που πρόσφατα έγινε και σύζυγός του.

Mε ύψος 1.93 εκ. και βάρος 136 κιλά, ο Parrow αποτελεί μία εμβληματική φιγούρα στον χώρο του κατς. Όσοι τον έχουν παρακολουθήσει στο ρινγκ σίγουρα δε γνωρίζουν, ότι εδώ και πολλά χρόνια πάλεψε με εχθρούς διαφορετικής φύσης – είχε να αναμετρηθεί με εσωτερικούς αγώνες, με σκέψεις αυτοκτονικότητας και με την αναζήτηση διορθωτικών θεραπειών.

Αν κι η απόφασή του να ακολουθήσει επαγγελματικά το κατς έμοιαζε να είναι η σωστή, δεν ίσχυε το ίδιο και για άλλα κομμάτια του εαυτού του.

Πάντα ήξερα ότι είμαι gay. Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία στο μυαλό μου. Ωστόσο, μεγαλώνοντας πήγαινα σε καθολικά σχολεία όλη μου τη ζωή. Η μητέρα μου ήταν δασκάλα στο Κατηχητικό. Κατάγομαι από μία μικρή πόλη λίγο πιο έξω από τη Νέα Υόρκη. Εκεί δεν υπάρχει gay κοινότητα. Οπότε άρχισα να το κρύβω, να κάνω “ανδρικά” πράγματα, συμπεριλαμβανομένου και το να βγαίνω με γυναίκες” , εξομολογείται στην GSN.

Έπειτα, μετακόμισε στην Φλόριντα. Εκεί αισθάνθηκε πιο άνετα να εξερευνήσει τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Ο Parrow θυμάται από εκείνη την εποχή:

Βρέθηκα σε μία καινούργια πόλη που κανείς δε με γνώριζε. Ήμουν γύρω στα 20, αλλά τα πράγματα δεν ήταν καθόλου, όπως τα περίμενα. Ήταν η χειρότερη εμπειρία της ζωής μου. Οι gay άνδρες μπορούν να γίνουν οι πιο κακοί και βάναυσοι άνθρωποι, που μπορείς να γνωρίσεις. Ήμουν “χοντρός” , “άσχημος” , “περίπτωση ντουλάπας” κι όλα αυτά την περίοδο, που προσπαθούσα να καταλάβω κι εγώ τον εαυτό μου. Έμαθα ότι μπορείς να νιώσεις φοβερή ντροπή για την αρρενωπότητά σου μέσα στην gay κοινότητα, το οποίο είναι πολύ παράξενο, αλλά συμβαίνει. Οπότε, αυτό με έσπρωξε ακόμη περισσότερο μέσα στη ντουλάπα. Έτσι, έθαψα τον εαυτό μου στο κατς και αφοσιώθηκα στην καριέρα μου.

Και βέβαια, μετά από την επιτυχία άρχισε να εμφανίζεται ο φόβος της αποκάλυψης.

Έγινε ο μεγαλύτερος φόβος μου: τι θα γινόταν αν μάθαινε κανείς για μένα; Θα έχανα την καριέρα μου; Ο κόσμος θα με έβλεπε ως gay, αντί για το ποιος είμαι και πώς είμαι στη δουλειά μου;” , ήταν μερικές από τις σκέψεις που τον βασάνιζαν.

Οπότε ο Parrow βυθίστηκε για ακόμη μία φορά, όμως εκείνη την εποχή είχε φτάσει στο σηεμίο να πάσχει από κατάθλιψη, δεν ήθελε να σηκωθεί ούτε από το κρεβάτι του:

Μία από τις αρχές της ζωής μου, που την έχω μάθει από τον παππού μου, είναι ότι αν χρειάζεται να πεις ψέματα, τότε είσαι ήδη λάθος. Κι αυτό έκανα τότε: έλεγα ψέματα. Αισθανόμουν μόνος μου, απομονωμένος από φίλους. Ταυτόχρονα είχα γίνει αγενής, είχα πολύ θυμό μέσα μου.

Λόγω του μεγέθους του, αλλά κι επειδή ξεκίνησε περιστασιακά να πίνει, τρόμαζε τους ανθρώπους γύρω του, οπότε στράφηκε στην προσευχή και την εκκλησία, που δε τον βοήθησαν και τελικά πήγε να δει έναν ειδικό, ο οποίος του είπε: “Δεν έχεις τίποτα. Είσαι σε κατάθλιψη, επειδή είσαι gay.” Ο Parrow τότε είπε στον ψυχίατρο ότι ήθελε να το διορθώσει αυτό και το εννοούσε, το έλεγε σοβαρά, οπότε ο ψυχίατρος του είπε: “Δεν υπάρχει κάτι για να διορθώσεις.

Εκείνος δεν καταλάβαινε, επέμενε, ότι έπρεπε να κάνει κάτι, μέχρι που γνώρισε τον άνδρα που σήμερα είναι σύζυγός του. Ερωτεύτηκε, κι αυτό τακτοποίησε όλα τα άλλα.

Αρχικά, τον είδε σ’ ένα μπαρ, αλλά δεν μίλησαν, έπειτα στο σούπερ-μάρκετ και τελικά μίλησαν ένα επόμενο βράδυ, όταν ο Morgan είχε βγει με τη θεία του. Το πρώτο τους ραντεβού ήταν μία καταστροφή. Ο Parrow δεν ήξερε τι να πει και πως να το πει: “Του είπα: Δεν θα γνωρίσεις ποτέ τους φίλους μου, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα κάνω ποτέ coming out και το μόνο μέρος που θα βρισκόμαστε θα είναι το σπίτι μου.

Μετά από λίγο καιρό μάλωσαν και τότε κατάλαβε ότι ήταν ερωτευμένος και είπε στον εαυτό του: “Αν το θέλεις αυτό, τότε θα πρέπει να σταματήσεις να είσαι τόσο φοβητσιάρης και να αρχίσεις να είσαι ο εαυτός σου.

Έτσι, του ζήτησε να ξαναρχίσουν από την αρχή, να βγουν ένα κανονικό ραντεβού και να κάνουν τα πράγματα όπως πρέπει και λίγο λίγο τα κατάφεραν! Σήμερα, ετοιμάζονται να παντρευτούν επίσημα μετά την πρόταση του Parrow.