Εντοπίστηκε ο δράστης της τρανσφοβικής επίθεσης στο Πεδίον του Άρεως

05/06/2023
από
Στην εξιχνίαση της τρανσφοβικής επίθεσης που έγινε πριν λίγες μέρες στην Πλατεία Πρωτομαγιάς προχώρησε το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των «Proud Seniors Greece – Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ Ατόμων Άνω των 50» η ταυτοποποίηση του δράστη έγινε χάρη στη λεπτομερειακή κατάθεση του θύματος αλλά και την κατάθεση μέλους της οργάνωσης.

Ο 30χρονος δράστης εντοπίστηκε και ταυτοποιήθηκε τις απογευματινές ώρες της 3-6-2023 αλλά, λόγω της παρέλευσης του αυτόφωρου, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για σωματική βλάβη με ρατσιστικό κίνητρο, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η ανακοίνωση της οργάνωσης

Τρανσφοβική επίθεση στην Πλατεία Πρωτομαγιάς: εντοπισμός του δράστη – σοβαρός ο τραυματισμός της τρανς γυναίκας

Στην εξιχνίαση της επίθεσης με ρατσιστικό κίνητρο λόγω ταυτότητας φύλου που είχε διαπραχθεί βραδινές ώρες της 29-5-2023 στην Πλατεία Πρωτομαγιάς προχώρησε το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μετά την λεπτομερειακή κατάθεση του θύματος αλλά και την κατάθεση μέλους της «Proud Seniors Greece – Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ Ατόμων Άνω των 50» ότι το θύμα δεχόταν συχνά λεκτική απαξίωση στο Πεδίον του Άρεως λόγω της ταυτότητας φύλου της.

Ο 30χρονος δράστης εντοπίστηκε και ταυτοποιήθηκε τις απογευματινές ώρες της 3-6-202 αλλά, λόγω της παρέλευσης του αυτόφωρου, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για σωματική βλάβη με ρατσιστικό κίνητρο, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

H Proud Seniors Greece ευχαριστεί το τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για τον κατάλληλο χειρισμό της υπόθεσης και το σεβασμό που έδειξε στο θύμα και περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας για τους λόγους που η ΕΛ.ΑΣ δεν επενέβη όταν το θύμα έκανε την αρχική καταγγελία αλλά, αντιθέτως, κλήθηκε να παραμείνει τραυματισμένο στον χώρο της επίθεσης, περιμένοντας περιπολικό το οποίο τελικά δεν εμφανίστηκε.
Το θύμα της επίθεσης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας από την επίθεση ξυλοδαρμού. Χρειάζεται χειρουργική αποκατάσταση από γναθοχειρουργό, καθώς έχει συντριβεί ο οφθαλμικός κόγχος, εγκλωβίζοντας το οπτικό νεύρο. Αναμένεται τις επόμενες ημέρες να υποβληθεί σε νέα, εξειδικευμένη αξονική τομογραφία και να γίνει ειδική παραγγελία πλέγματος που θα τοποθετηθεί στην περιοχή του κρανίου που δέχτηκε τα χτυπήματα.

H Proud Seniors Greece ευχαριστεί τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Ευαγγελισμού για το ενδιαφέρον τους. Ως άτομα που συνοδεύσαμε το θύμα σε πολύωρες αναμονές προκειμένου να γίνουν οι εξετάσεις, διαπιστώσαμε τις απελπιστικές ελλείψεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας που «ισοπεδώνουν» ασθενείς και τραυματίες, αλλά και πόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει για ένα ευάλωτο τραυματισμένο άτομο να έχει κοντά του κάποια άλλα άτομα που μπορούν να καταλάβουν τις ανάγκες του για να το συνδράμουν.
Ευχαριστούμε, τέλος, τις άλλες Οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα που έδειξαν ενδιαφέρον για να βοηθήσουν και ελπίζουμε να ανοίξουμε σύντομα μαζί τη συζήτηση για τον τρόπο που θα παρέχουμε συστηματικά ΠΡΑΚΤΙΚΗ βοήθεια σε άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που για διαφόρους λόγους δεν έχουν βοήθεια από τις οικογένειες τους σε ιδιαίτερες δύσκολες στιγμές της ζωής τους.

 
Δες και αυτό!