Ένοχο το άτομο που επιτέθηκε και σκότωσε θαμώνες του Club Q στο Κολοράντο

27/06/2023
από
Το ύποπτο άτομο για τους πυροβολισμούς στο Club Q στο Κολοράντο Σπρινγκς, Anderson Lee Aldrich, ομολόγησε την ενοχή του σε 53 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων πέντε για φόνο πρώτου βαθμού.

Τη Δευτέρα (26 Ιουνίου), το Aldrich, το οποίο αρχικά αντιμετώπιζε 305 ποινικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων εγκλημάτων μίσους και δολοφονίας, ομολόγησε την ενοχή του σε πέντε κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού, 46 κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας πρώτου βαθμού και δύο εγκλήματα μίσους με κίνητρο την προκατάληψη.

Οι κατηγορίες αφορούν το 23χρονο Aldrich που άνοιξε πυρ στο γκέι νυχτερινό κέντρο στις 19 Νοεμβρίου 2022, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 30 άλλους.

Το Associated Press (AP) μετέδωσε ότι το Aldrich αναμένεται να δηλώσει ένοχο στο πλαίσιο συμφωνίας για την απολογία του κατά την ακροαματική διαδικασία.

Μέλη της οικογένειας των θυμάτων δήλωσαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι η εισαγγελία θα επιδιώξει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Σε περίπτωση που η δίκη συνεχιζόταν, τα μέλη της οικογένειας και τα θύματα θα αναγκαζόντουσαν να δουν το υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης των πυροβολισμών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, αναφέρθηκε ότι το Aldrich δικαιολογούσε την επίθεση λόγω τη χρήσης στεροειδών.

Κατά τη διάρκεια προηγούμενων ακροάσεων σχετικά με τους πυροβολισμούς, οι ντετέκτιβ κατέθεσαν ότι το Aldrich μπορεί να σχεδίαζε να μεταδώσει ζωντανά την επίθεση και ότι το ύποπτο άτομο είχε επισκεφθεί έναν ιστότοπο που φιλοξενούσε ένα βίντεο με τίτλο «νεοναζί που υποστηρίζουν τη λευκή υπεροχή» που εξυμνούσε τις μαζικές εκτελέσεις.

Τις ημέρες μετά τους πυροβολισμούς, αποκαλύφθηκε επίσης ότι το FBI είχε ειδοποιηθεί για το Aldrich μετά τη σύλληψη του υπόπτου τον Ιούνιο του 2021 με την κατηγορία ότι είχε απειλήσει με βόμβα μέλη της οικογένειάς του. Η υπόθεση αυτή τέθηκε αργότερα στο αρχείο.

Πληροφορίες από PinkNews. 
Δες και αυτό!