Έναρξη της δίκης σε β’ βαθμό για τη δολοφονία του/της Ζακ / Zackie Oh

15/12/2023
από
Σήμερα ξεκίνησε η δίκη σε β’ βαθμό των δύο κατηγορουμένων για τον φονικό ξυλοδαρμό του/της Ζακ Κωστόπουλου / Zackie Oh, παρά τη συνεχιζόμενη αποχή των Δικηγορικών Συλλόγων.

Στη διαδικασία, η οποία έλαβε χώρα στο Α´ Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών και ξεκίνησε στις 9:17, ήταν παρών μόνο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων, ο Αθανάσιος Χορταριάς. Από την πλευρά της υποστήριξης, ήταν παρούσα η οικογένεια του θύματος.

Σύμφωνα με το ZackieOh Justice Watch, oι συνήγοροι της υπεράσπισης και της κατηγορίας, υπέβαλαν αίτημα για αναβολή της δίκης, εξαιτίας της αποχής των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Ωστόσο, ο συνήγορος του ενός κατηγορουμένου (Σπ. Δημόπουλου), παρουσίασε στο δικαστήριο άδεια εξαίρεσης την οποία έχει λάβει από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και για την οποία δεν ήταν ενήμεροι, ούτε ο συνήγορος του συγκατηγορουμένου του πελάτη του, ούτε και οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας.

Στη συνέχεια, μετά από σύντομη διακοπή για την ενημέρωση των συνηγόρων, το δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση και επιλογή των τεσσάρων ενόρκων.

Η συνεδρίαση διακόπηκε στις 13:31 και επόμενες δικάσιμοι για τον Ιανουάριο ορίστηκαν: 12, 18, 26 (2024).
Δες και αυτό!