Ελληνική Λύση: Ομοφοβική ανακοίνωση για τις ειδικές παροχές γονεϊκότητας στα ομόφυλα ζευγάρια

29/02/2024
από
Με αφορμή τις λεγόμενες ειδικές παροχές «μητρότητας» και την επέκτασή τους και στα ομόφυλα ζευγάρια, η Ελληνική Λύση εξαπέλυσε για ακόμη μια φορά το ομοφοβικό της μίσος.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, «σε περίπτωση απόκτησης κοινού παιδιού από ομόφυλους συζύγους, ο δικαιούχος της ειδικής παροχής του παρόντος γονέας καθορίζεται με κοινή δήλωση των συζύγων προς τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Στην περίπτωση αυτή, ο δικαιούχος γονέας δικαιούται να μεταβιβάσει έως επτά (7) μήνες από την ειδική παροχή προς τον άλλον γονέα, ανεξαρτήτως αν αυτός εργάζεται με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ή είναι ελεύθερος επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενος ή αγρότης».

Η αλλαγή στη λεγόμενη προστασία της «μητρότητας» και τις ειδικές παροχές (επιδόματα, άδεια κλπ.), ώστε να προσαρμόζονται σε όλες τις μορφές οικογενειών, πυροδότησε την ομοφοβία του ακροδεξιού κόμματος, το οποίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι πρόκειται για ένα χτύπημα στην οικογένεια.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης:

«ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ: Η ΝΔ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η Ελληνική Λύση είχε προειδοποιήσει ότι η ψήφιση αναγνώρισης του γάμου ομοφυλοφίλων συνιστά ένα τεράστιο χτύπημα στον πυρήνα της κοινωνίας, την οικογένεια.

Πριν ο “αλέκτωρ λαλήσει τρις”, δυστυχώς δικαιωθήκαμε.

Με την Τροπολογία 104/28 των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας, επιφέρονται τροποποιήσεις στο άρθρο 151 του νόμου 5078/2023.

Στο άρθρο αυτό είχε προστεθεί πρόσφατα με το νόμο για το γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, νέα παράγραφος 3Α, που αφορά σε ειδική παροχή προστασίας μητρότητος σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια που αποκτούν κοινό τέκνο.

Τώρα με την προτεινόμενη τροπολογία επανέρχεται ολόκληρο το ανωτέρω άρθρο και ζητείται η ψήφισή του ως έχει, μαζί με τις νέες τροποποιήσεις.

Στην ουσία, ζητείται να επιβεβαιωθεί εκ νέου η ειδική παροχή μητρότητας στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Παραδίδουμε τους βουλευτές που είτε με την ψήφο τους είτε με την στήριξη τους στην κυβέρνηση Μητσοτάκη άνοιξαν αυτή την αντεθνική και αντικοινωνική κερκόπορτα, στην κρίση του Ελληνικού λαού. Η πρώτη πολιτική τους τιμωρία, θα έρθει στις ευρωεκλογές».
Δες και αυτό!