Έλιοτ Πέιτζ: “Δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσα να νιώσω τόσο καλά στο σώμα μου”

0
184
Το τρανς είδωλο Έλιοτ Πέιτζ μίλησε με ειλικρίνεια για τις «καταστροφικές» επιπτώσεις του να περνάς την εφηβεία πριν κάνεις φυλομετάβαση.

Ο 36χρονος πρωταγωνιστής του Umbrella Academy έκανε come out ως τρανς άνδρας σε μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram το 2020 και έκτοτε χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του για να μιλήσει ανοιχτά για το πόσο άλλαξε η ζωή του όταν έκανε φυλομετάβαση.

Τον Μάιο, μοιράστηκε με τους θαυμαστές του μια selfie χωρίς μπλούζα και απολάμβανε τη «χαρά» που ένιωσε μετά την πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη που επιβεβαίωνε το φύλο του.

«Η δυσφορία συνήθιζε να είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη το καλοκαίρι. Χωρίς πολλά ρούχα, μόνο ένα μπλουζάκι – ή με πολλά ρούχα και ιδρώτα – κοιτούσα συνεχώς κάτω, αναπροσαρμόζοντας το υπερβολικά φαρδύ μπλουζάκι», ανέφερε στην ανάρτηση.

«Τώρα νιώθω τόσο καλά όταν απολαμβάνω τον ήλιο, δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσα να το βιώσω αυτό, τη χαρά που νιώθω στο σώμα μου».

Αν και ο Έλιοτ Πέιτζ συχνά μοιράζεται τα μικρά πράγματα που τον βοήθησαν να νιώσει πιο άνετα στο σώμα του, έχει επίσης μιλήσει ανοιχτά για τη δυσφορία του φύλου του.

Σε μια νέα συνέντευξη στο ABC News ενόψει της κυκλοφορίας του βιβλίου The Freedom to Exist with Elliot Page: A Soul of a Nation Presentation, ενός αφιερώματος για τον μήνα υπερηφάνειας με επίκεντρο την τρανς κοινότητα, ο ηθοποιός του Juno μίλησε για την «απέχθεια που ένιωθε προς τον εαυτό του» κατά τη διάρκεια της εφηβείας και για το πώς αυτό τον επηρέασε βαθιά.

«Όταν το σώμα μου άρχισε να αλλάζει και τα ρούχα κάθονταν πάνω μου διαφορετικά, όλα αυτά ήταν απλώς η αρχή της πραγματικής αποσύνδεσης από τον εαυτό μου και της αίσθησης ενός βαθμού δυσφορίας που ήταν πολύ διαβρωτικός και επιζήμιος», δήλωσε ο Πέιτζ.

«Νομίζω ότι με τη δυσφορία φύλου, είναι το να σου αποδίδεται ένα φύλο κατά τη γέννηση με βάση τα γεννητικά σου όργανα και αυτό να μην είναι η πραγματικότητα του ποιος είσαι και η αναντιστοιχία και η αποσύνδεση με αυτό να συνεχίζει να σε τρώει».

Εμβαθύνοντας στην εποχή του στο σχολείο, ο Πέιτζ μοιράστηκε ότι τα τρανς ζητήματα αναφέρονταν μόνο σύντομα σε κάποιο μάθημα σχετικό με τη βιολογία ή την υγεία, και πάντα αυτό αντιμετωπιζόταν «με έναν ήχο γέλιου» από τους συμμαθητές του.

«Οι εμπειρίες που είχα σε σχέση με τον εκφοβισμό, σίγουρα μόνο αυξάνουν την ντροπή που κυριολεκτικά σε αρρωσταίνει», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι ένιωθε «αηδία για τον εαυτό του» και ότι «κάτι δεν πήγαινε καλά» μαζί του κατά τη διάρκεια των σχολικών του χρόνων.

Σε συνέντευξή του στο Esquire πέρυσι, ο Πέιτζ περιέγραψε πώς αυτά τα συναισθήματα εξαφανίστηκαν μετά τη μετάβαση. «Ξέρω ότι φαίνομαι διαφορετικός στους άλλους», μοιράστηκε, «αλλά για μένα μόλις άρχισα να μοιάζω με τον εαυτό μου. Είναι απερίγραπτο, γιατί είμαι απλά σαν να είμαι εγώ».

Όλα αυτά που διανύει τα τελευταία χρόνια θα τα μοιραστεί πλήρως στο επερχόμενο βιβλίο του, Pageboy: A Memoir, στο οποίο αποκαλύπτει την πραγματικότητα της φυλομετάβασης και εξερευνά το φύλο, την οικογενειακή του ζωή και τους έρωτές του.

Επίσης, είναι μια ματιά στις κομβικές κουήρ στιγμές που έχει βιώσει.

Στο πρώτο κεφάλαιο, το οποίο αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα, ο Πέιτζ αναλύει πώς ένα από τα πρώτα του φιλιά με μια γυναίκα, την πρώτη του φορά σε ένα γκέι μπαρ, βοήθησε να αρθεί το «τεράστιο βάρος της απέχθειας που είχε για τον εαυτό του» που ένιωθε τόσο καιρό.

Το Pageboy: A Memoir θα κυκλοφορήσει στις 6 Ιουνίου.