Έλενα Ακρίτα: Συνάντηση με θέμα την ισότητα στον γάμο

123
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Η Έλενα Ακρίτα συναντήθηκε με μέλη των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο, με σκοπό να συζητήσουν το θέμα της ισότητας στον γάμο και τα αντίστοιχα δικαιώματα που θα φέρει αυτό, στις ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες.

Συγκεκριμένα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη για τη θεσμοθέτηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου ώστε να εξασφαλιστούν τα πλήρη δικαιώματα των ομογονεϊκών οικογενειών. Η βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Δικαιοσύνης, αρμόδια για θέματα Δικαιωμάτων & Ισότητας, Έλενα Ακρίτα υποσχέθηκε τη δημιουργία σχετικών πρωτοβουλιών, με στόχο την αντιμετώπιση των διακρίσεων.

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου παρακάτω ή εδώ:

«Συνάντηση με θέμα την ισότητα στο γάμο και τα γονεϊκά δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών είχε η βουλευτής επικρατείας και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Δικαιοσύνης, αρμόδια για θέματα Δικαιωμάτων & Ισότητας, Έλενα Ακρίτα με τη Στέλλα Μπελιά και την Κατερίνα Τρίμμη, πρόεδρο και μέλος αντίστοιχα των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο, τον Βαγγέλη Σκούφα, συντονιστή της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων Βασίλη Σωτηρόπουλο.

Στη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς η ανάγκη για άμεση νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ώστε να αρθούν δυσμενείς διακρίσεις σε βάρος των οικογενειών με ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς. Συμφωνήθηκε πως είναι όχι απλώς ώριμο, αλλά απολύτως επείγον το αίτημα της ισότητας στον γάμο για όλους και της εξασφάλισης πλήρους ισότητας στα δικαιώματα των παιδιών τους. Πρέπει άμεσα να τερματιστεί το φαινόμενο των «αόρατων γονιών», εκείνων των γονιών σε ομόφυλα ζευγάρια που μεγαλώνουν παιδιά, αλλά η σχέση τους με τα παιδιά τους, καθώς και τα σχετικά οικογενειακά και κοινωνικά δικαιώματα, είναι αόρατα από το νόμο.

Η Έλενα Ακρίτα, υποσχέθηκε πως μαζί με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των σχετικών διακρίσεων με βάση και την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το 2022 για την άρση των διακρίσεων λόγω φύλου στο Οικογενειακό Δίκαιο και την κατοχύρωση του δικαιώματος σύναψης γάμου για όλα τα ζευγάρια».