Έκαναν bullying στον χορευτή γιο του και ανέλαβε δράση με την υποστήριξη της Μισέλ Ομπάμα

0
20

Αφού είδε τον έφηβο γιο του να εκφοβίζεται επειδή αγαπούσε τον χορό, αυτός ο μπαμπάς αντί να αναστατωθεί για τις ομοφοβικές επιθέσεις, θέλησε να βοηθήσει όλα τα παιδιά που εμποδίζονταν από το να είναι ο εαυτός τους και βρήκε την υποστήριξη της… Μισέλ Ομπάμα!

Αφού ο γιος του έγινε αντικείμενο κοροϊδίας και προσβλητικών ομοφοβικών σχολίων, κατά τη διάρκεια μιας χορευτικής παράστασης, ο μπαμπάς Γκρεγκ Λονγκ ανέλαβε δράση – αλλά όχι με θυμωμένο τρόπο, παρά με εποικοδομητικό.

Ίδρυσε εδώ και καιρό έναν μη κερδοσκοπικός οργανισμό με στόχο την εξάλειψη του εκφοβισμού και την υποστήριξη χορευτών που έχουν οικονομική ανάγκη. Ο γιος του Λονγκ που χορεύει σε αγωνιστικό τμήμα από τότε που ήταν 6 ετών, ήταν 14 εκείνη την εποχή.

“Έπρεπε να δω πώς επεξεργάζονται τα παιδιά ηλικίας 8 ή 9 ή 12 ετών αυτού του είδους τη μισαλλοδοξία και ομοφοβία”, είπε ο Λονγκ. “Αντί να θυμώσω, αποφάσισα να φτιάξω ένα μπλουζάκι για αυτούς. Έλεγε: “Γεια, απλώς θα χορέψουμε. Ας το ξεπεράσουμε αυτό”.

Πλέον, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός #DanceOn έχει πουλήσει χιλιάδες μπλουζάκια και χορηγεί υποτροφίες που απευθύνονται σε χορευτές που χρειάζονται οικονομική βοήθεια. Ο οργανισμός φιλοξενεί επίσης μαθήματα master και εκδηλώσεις με επαγγελματίες άντρες χορευτές, οι οποίοι συχνά μοιράζονται τις δικές τους ιστορίες σχετικά με τον εκφοβισμό, καθώς και χορογραφίες που ενισχύουν το μήνυμα αποδοχής και ανοχής του #DanceOn.

Το 2018, ο Τζίμι μίλησε κατά του εκφοβισμού σε μία εκδήλωση, πριν η πρώην κυρία Μισέλ Ομπάμα ανεβεί στη σκηνή για να ξεκινήσει την περιοδεία του βιβλίου της, “Becoming”.

“Τα έχασα”, είπε ο πατέρας του Τζίμι. “Είχα τόσα δάκρυα, γιατί η δύναμη που χρειάζεται για κάποιον σαν αυτόν να σταθεί μπροστά σε 20.000 ανθρώπους και να πει, “Με έχουν εκφοβίσει και δεν θα το αφήσω να με σταματήσει από αυτό που εγώ θέλω να κάνω” – ήταν μια περήφανη στιγμή”.

“Σίγουρα δεν θα μπορούσα να το πετύχω χωρίς τον μπαμπά μου”, είπε ο Τζίμι, σύμφωνα με το Today. “Με βοήθησε να συνειδητοποιήσω πολλά σημαντικά πράγματα, όπως, το να μένω πιστός στον εαυτό μου”.

Οι εμπνευσμένες χορογραφίες του Τζίμι και της ομάδας του DanceOn έχουν γίνει viral χάρη στο βίντεό τους που κοινοποίησε η Μισέλ Ομπάμα!