Το M3GAN είναι μια από τις μεγαλύτερες ταινίες στην Αμερική αυτή τη στιγμή, και μπορεί να  το ΛΟΑΤΚΙ+ κοινό γι’ αυτό. Τι είναι όμως αυτό που κάνει την ταινία να έχει τόση πολλή απήχηση στο ΛΟΑΤΚΙ+ κοινό, που συρρέει στα σινεμά; Σύμφωνα με τη συγγραφέα του M3GAN, Akela Cooper, η queer κοινότητα συρρέει στην ταινία λόγω των θεμάτων της.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό SFX, η Cooper είπε ότι πράγματι μίλησε σε έναν γκέι φίλο της για τον ενθουσιασμό στην κοινότητα γύρω από την ταινία της.

«Πραγματικά ρώτησα έναν από τους φίλους μου που είναι ομοφυλόφιλος άντρας για αυτό και έλεγε ότι αυτή η οργάνωση είναι στην πραγματικότητα μια οικογένεια, όπου αυτό το κοριτσάκι έχασε την οικογένειά της και πρέπει να πάει να ζήσει με τη θεία της», είπε. «Τότε φέρεται και αυτή η κούκλα στην κατάσταση. Αυτό αντηχεί για πολλούς ανθρώπους στην ομοφυλοφιλική κοινότητα, η ιδέα της εύρεσης οικογένειας».

 Όμως, μόλις οι ειδησεογραφικοί ιστότοποι άρχισαν να αναφέρουν το απόσπασμα της Cooper, οι ΛΟΑΤΚΙ+ άνθρωποι σε όλο το Διαδίκτυο άρχισαν να αναφέρουν τον πραγματικό λόγο πίσω από τη δημοτικότητα της M3GAN στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

 Αν και αυτό είναι σίγουρα το θέμα της ταινίας (και μας αρέσει η απεικόνιση δύο γυναικών που μεγαλώνουν μαζί ένα νεαρό κορίτσι), δεν είναι αυτός ο λόγος που μας τράβηξε για πρώτη φορά η ταινία – το θέμα της οικογένειας που βρέθηκε είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα.

Όπως το έθεσε ,τόσο εύγλωττα ο χρήστης του Twitter @kensucksss, το M3GAN δεν έγινε γκέι icon λόγω των θεμάτων της ταινίας, ήταν ένα από τα στιγμιότυπα που είδαμε το πρώτο τρέιλερ.

«Στην πραγματικότητα είναι επειδή είναι μια μοντέρνα, δολοφονική, κούκλα που κάνει χαριτωμένους χορούς και λέει c*nty sh*t», έγραψε στο Twitter.

Χιλιάδες άλλα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στο Twitter συμμετείχαν, επαναλαμβάνοντας το συναίσθημα και λέγοντας ότι αγαπούν τη M3GAN από τότε που είδαν για πρώτη φορά τον ανόητο μικρό χορό της.

“Αυτό είναι αστείο, γιατί σε οποιαδήποτε άλλη περίσταση, αυτή θα ήταν μια καλή ανάλυση για το γιατί οι γκέι αισθάνονται συνδεδεμένοι με έναν χαρακτήρα λόγω του ότι βρέθηκε στην οικογένεια”, έγραψε ο χρήστης του Twitter @LothWolffe. «Αλλά σε αυτή την περίπτωση, τους άρεσε ο μικρός χορός της στην κατασκήνωση».

Ο συγγραφέας JP Brammer προχώρησε παραπέρα, λέγοντας ότι οι γκέι βλέπουν λίγο τον εαυτό τους στη M3GAN. Στερεότυπα πάλι;