Το ζευγάρι Mickaël και Benoît επισκέφθηκαν την οικογένειά τους στο βόρειο τμήμα της Κορσικής την περασμένη εβδομάδα Πέμπτη (15 Ιουλίου), όταν συνέβη η επίθεση.

Ένα γκέι ζευγάρι αναφέρει ότι έπεσε θύμα ομοφοβικής επίθεσης, ενώ βρισκόταν έξω σε νυχτερινή έξοδο στην Κορσική – και ότι ένα μεγάλο πλήθος στεκόταν και παρακολουθούσε, καθώς η επίθεση βρισκόταν σε εξέλιξη.

Λένε ότι μέχρι και είκοσι άτομα συμμετείχαν στην επίθεση, ενώ ένα πλήθος περίπου εξήντα ατόμων παρακολουθούσαν.

“Έτρωγαν ποπ κορν”

Κορσική
Κορσική

Το TÊTU αναφέρθηκε στο περιστατικό Ο Mickaël είπε: «Μια ομάδα νεαρών εφήβων ηλικίας 15 έως 20 ετών μας κορόιδευε και μας πρόσβαλε ως κουήρ.»

«Μας έδειξαν μια εικόνα ενός τύπου που κατούρα μια σημαία του ουράνιου τόξου. Μένω πολύ ήρεμος και του λέω ότι είμαι ο ίδιος γκέι. Εκείνη τη στιγμή, βγάζει τον σταυρό του και μου λέει ότι είναι «ενάντια στη φύση.»

Σε εκείνη τη φάση ο Mickaël και ο Benoît βγήκαν έξω, αλλά η ομάδα τους ακολούθησε και ξεκίνησε η επίθεση.

Ο Benoît είπε: «Έτρωγαν ποπ κορν», αναφερόμενος στα περίπου εξήντα άτομα, που παρακολούθησαν την επίθεση.

Ευτυχώς, η οικογένεια του Benoît είχε ειδοποιήσει την αστυνομία που μπόρεσε να παρέμβει. Φεύγοντας με ασθενοφόρο, ο Mickaël είπε: «Ακούγαμε τον κόσμο να φωνάζει «κουήρ» και να χαίρονται που φεύγουμε.»

Ξεκίνησε έρευνα σχετικά με το περιστατικό, σύμφωνα με δήλωση που ελήφθη από τη France TV Info, η οποία αναφέρει επίσης ότι το εμπλεκόμενο ζευγάρι αναγκάστηκε να απέχει από τη δουλειά του από έξι έως οκτώ ημέρες.