Στις 11 Ιανουαρίου έγιναν τα εγκαίνια της νέας εγκατάστασης του Los Angeles LGBT Center στο νότιο τμήμα του Λος Άντζελες, που αποτελεί ένα τεράστιο βήμα για τα μη-λευκά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα της περιοχής.

Εγκαινιάστηκε το νέο ΛΟΑΤΚΙ+ Κέντρο του Λος Άντζελες στον Νότο
Φωτογραφία από Betsy Martinez, τα εγκαίνια του Los Angeles LGBT Center από αριστερά προς τα δεξιά: Los Angeles City Councilmember Marqueece Harris-Dawson, Los Angeles County Department of Public Health – Division of HIV and STD Programs Director Mario J. Pérez, Center CEO Lorri L. Jean, Oasis Clinic’s Dr. Wilbert C. Jordan, ωφελούμενο άτομο του κέντρου Ryan Wooten, Center South’s Senior Program Manager David Flores, και Center South’s Program Supervisor Percival Pandy.

“Η ανθρώπινη πρόοδος δεν είναι ούτε αυτόματη ούτε αναπόφευκτη” , είπε κάποτε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. “Κάθε βήμα προς τον σκοπό της δικαιοσύνης απαιτεί θυσία, πόνο και αγώνα, και ακούραστες προσπάθειες και παθιασμένες ανησυχίες αφοσιωμένων ατόμων” .

Με αυτά τα λόγια, ο Mario J. Perez, ο διευθυντής του τμήματος STD Los Angeles LGBT Center και των προγραμμάτων για τον ιό του HIV, μίλησε για το νέο Κέντρο του Νότου, που χρηματοδοτείται εν μέρει από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας:

“Είναι ελπίδα και δέσμευσή μας ότι ο νέος προγραμματισμός του Κέντρου θα προωθήσει περαιτέρω τις προσπάθειες για την εξάλειψη του ιού του HIV και των STD και θα βοηθήσει στην εξάλειψη των επίμονων ανισοτήτων στην υγεία” .

“Είμαι μισός μαύρος και είμαι μισός Μεξικάνικος” , δήλωσε ο Ryan Wooten, ο οποίος ζει στο Νότιο Λος Άντζελες και, επίσης, αυτοπροσδιορίζεται ως νέος και κουήρ. Διαγνώστηκε ως θετικός στον ιό του HIV το 2013. Για να έχει βασικές ιατρικές υπηρεσίες, έπρεπε να παίρνει δύο λεωφορεία και ένα τρένο για να φτάσει στο κέντρο υγείας του LA LGBT Center στο Χόλιγουντ:

“[Πέρασα] ώρες σε τρένα, ντρεπόμουν και αναρωτιόμουν, γιατί δεν υπάρχει κάτι σε αυτή τη γειτονιά;” 

Παρά το επίπονο ταξίδι, ο Wooten χαίρεται για τη νέα εγκατάσταση:

“Το να μπορώ να πάω σε ένα κέντρο και να βλέπω πάντα τη σημαία του ουράνιου τόξου όταν μπαίνω στο κτίριο και να βλέπω χαμογελαστά πρόσωπα και να γνωρίζω ότι δεν πληρώνονται όλα τα άτομα που είναι εκεί – μου δίνει την αίσθηση μίας οικογένειας και κοινότητας»

Η Lorri L. Jean, διευθύνουσα σύμβουλος του Los Angeles LGBT Center, μίλησε για το ταξίδι του Κέντρου στο Νότο. Το 2008 εγκρίθηκε ένα νέο μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο από το διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου, το οποίο επικεντρώθηκε στο πώς οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί θα μπορούσαν να ανταποκριθούν καλύτερα στις μελλοντικές ανάγκες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

“Ένα μήνυμα που ήρθε με δυνατά και ξεκάθαρα λόγια” , είπε η Jean “ήταν ότι ενώ χρειαζόμασταν περισσότερες υπηρεσίες στην περιοχή του Χόλιγουντ, έπρεπε επίσης να επεκτείνουμε τις υπηρεσίες μας σε μια πολύ ευρύτερη γεωγραφική περιοχή” .

Αυτές οι προσπάθειες οδήγησαν στο Mi Centro center στο Boyle Heights, το οποίο ξεκίνησε με μια συνεργασία με τη συμμαχία Latino Equality Alliance. Ακολούθησε το Trans Wellness Center στο Koreatown. Οπότε, το Κέντρο του Νότου είναι το επόμενο βήμα της όλης πρωτοβουλίας.

Ξεκίνησε σε συνεργασία με τις οργανώσεις: Black AIDS Institute, Beinastar Human Services, Wall Las Memorias Project και Children’s Hospital Los Angeles. Οι οργανώσεις αυτές θα συμβάλουν στην διασύνδεση των προγραμμάτων φροντίδας και βοηθητικών προγραμμάτων, καθώς και στην κατάρτιση και σε άλλες δημιουργικές πρωτοβουλίες.

“Μαζί θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε ένα ευρύτερο φάσμα ανθρώπων και να το κάνουμε καλύτερα από ό, τι θα είχαμε μόνοι μας” , δήλωσε η Jean.

Επιπλέον, το Κέντρο του Νότου θα έχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας, εργαστήριο υπολογιστών, χρηματοδοτούμενο από το Ίδρυμα David Bohnett, καθώς και έναν ασφαλή drop-in χώρο για τις ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδες και τη δικτύωση με άλλους φορείς.