Εγκαινιάστηκε ο νέος ξενώνας φιλοξενίας επιζωσών έμφυλης βίας

87
Φωτογραφία στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων
Ο Δήμος Αθηναίων εγκαινίασε τον νέο ξενώνα φιλοξενίας γυναικών που έχουν επιζήσει περιστατικά έμφυλης βίας, αλλά και των παιδιών τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Δήμου, ο ξενώνας λειτουργεί σε έναν νέο χώρο στον οποίοι πληρούνται οι προϋποθέσεις για μια ασφαλή διαμονή με καλύτερες συνθήκες και στήριξη των γυναικών. Μέσα σε αυτόν, υπάρχουν 25 δωμάτια για τις γυναίκες και τα παιδιά τους, εάν έχουν. Ο ξενώνας, πέρα από διαμονή, παρέχει σίτιση, ψυχοκοινωνική στήριξη, εργασιακή συμβουλευτική και φροντίδα από εξειδικευμένο προσωπικό.

Η δομή διαθέτει ειδικά διαμορφωμένους χώρους επείγουσας υποδοχής και φιλοξενίας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δεχθεί περιστατικά όλο το 24ωρο ακόμη και χωρίς τις προβλεπόμενες ιατρικές εξετάσεις“, διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Δήμου. Η λειτουργία του ξενώνα γίνεται υπό την εποπτεία της Αντιδημαρχίας Πολιτικών Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας. Στόχος του ξενώνα είναι μέσω της ασφάλειας και των υπηρεσιών που προσφέρονται να μπορέσουν οι φιλοξενούμενες να δημιουργήσουν μια νέα ζωή και εκτός δομής. Ο χρόνος διαμονής είναι έξι μήνες, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να πάρει παράταση.

Δήμος Αθηναίων

Επίσης στην ιστοσελίδα του Δήμου διαβάζουμε ότι:

Η δομή διευκολύνει την πρόσβαση σε νομική συμβουλευτική σε συνεργασία με το Κέντρο Καταπολέμησης της Έμφυλης Βίας και των Πολλαπλών Διακρίσεων με την παραπομπή στα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων ή άλλων φορέων (Πρωτοδικείο Αθηνών, Κέντρο Γυναικείων Ερευνών και Μελετών «Διοτίμα» κ.ά.). 

Η παραπομπή των γυναικών στον Ξενώνα γίνεται από το Κέντρο Καταπολέμησης της Έμφυλης Βίας και των Πολλαπλών Διακρίσεων του Δήμου Αθηναίων, τα Συμβουλευτικά Κέντρα, τα Κέντρα Κοινότητας και Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων, από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) και τη Γραμμή SOS 15900“.

Που μπορούν να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενες;

  • Στο Κέντρο για την Καταπολέμηση της Έμφυλης βίας και των Πολλαπλών Διακρίσεων του Δήμου Αθηναίων, 210 86.25.355, 210 86.25.858
  • Στην 24ωρη Γραμμή SOS 15900
  • Στην ιστοσελίδα www.womensos.gr

Πληροφορίες από τον Δήμο Αθηναίων.