Έφηβος αποκαλύπτει με βίντεο στο TikTok τον ομοφοβικό εκφοβισμό που έχει υποστεί

352
H ανάρτηση ενός μαθητή λυκείου στην Καλιφόρνια στο TikTok, στην οποία αποκαλύπτει τον ομοφοβικό εκφοβισμό που έχει υποστεί, έχει γίνει viral.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο 18χρονος Landon Jones δημοσίευσε το βίντεο, το οποίο δείχνει δύο ξεχωριστές περιπτώσεις εκφοβισμού (που καταγράφηκαν στην κάμερα).

Το πρώτο πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο, όταν o Jones σταμάτησε σε ένα Starbucks με την αδερφή του. Εκεί μια ομάδα νεαρών ανδρών περικύκλωσαν το αυτοκίνητό τους, κάνοντας ομοφοβικά σχόλια.

«Αυτή η γαμημένη αδερφή», ακούγεται να λέει ένας απ΄αυτούς.

Το δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας, έξω από το σπίτι του. Στο βίντεο βλέπουμε έναν νεαρό άνδρα να πλησιάζει μέσα στη νύχτα την πόρτα του σπιτιού και να χτυπά το κουδούνι.

«Ζει εδώ ο Landon», ακούγεται να ρωτά ο νεαρός άνδρα τον πατέρα του Landon, που άνοιξε την πόρτα.

«Ναι, γιατί;», αποκρίνεται ο πατέρας με τον νεαρό άνδρα να απαντά: «Κάποιος μου είπε να έρθω εδώ γιατί είναι μια αδερφή».

Μετά από αυτό βλέπουμε τον ομοφοβικό νεαρό να τρέχει μακριά.

@allclearforlandon

#lgbt #fyp #hatecrime

♬ original sound – Landon Jones

«Θυμάμαι να είμαι στο δωμάτιό μου και να ακούω όλο το περιστατικό. Πήδηξα αμέσως από το κρεβάτι και βγήκα έξω για να δω τι συνέβαινε», είπε ο Landon στο NBC News. «Δεν κοιμήθηκα εκείνο το βράδυ. Ειλικρινά στεναχωρήθηκα πολύ. Έκλαιγα.»

«Με έχουν αποκαλέσει έτσι αμέτρητες φορές στο σχολείο και κυριολεκτικά δεν με ενοχλεί καθόλου”, λέει ο Landon στο βίντεο στοTikTok. “Αλλά το ότι ήρθαν στο σπίτι μου…».

Ο Landon τόνισε ότι αυτό ήταν το όριο. Την 1η Οκτωβρίου, έκανε την ανάρτηση στο TikTok. Το κλιπ έχει λάβει 1,4 εκατομμύρια προβολές και πάνω από 12.000 υποστηρικτικά σχόλια.

«Βαρέθηκα να μένω σιωπηλός, οπότε μίλησα επιτέλους», είπε ο Τζόουνς.

Ανέφερε ότι τουλάχιστον δύο από τους νεαρούς άνδρες που εμπλέκονται και στα δύο περιστατικά πηγαίνουν στο Γυμνάσιο El Toro στο Λέικ Φόρεστ της Καλιφόρνια. Οι γονείς του είπαν στο NBC News ότι δεν γνωρίζουν καμία ενέργεια να έχει γίνει από το σχολείο ως απάντηση στην παρενόχληση.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της σχολικής περιφέρειας έκανε μια δήλωση λέγοντας ότι το Saddleback Valley Unified School District και το El Toro High School «μαζί με το Τμήμα της Κομητείας Orange (OCSD), ξεκίνησαν αμέσως μια έρευνα για να αποκαλύψουν τα γεγονότα των περιστατικών».

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το άτομο που φαίνεται στο βίντεο παρακολούθησης του περιστατικού που έλαβε χώρα σε ιδιωτικό σπίτι δεν είναι μαθητής στο SVUSD», δήλωσε η Wendie Hauschild, διευθύντρια επικοινωνιών και διοικητικών υπηρεσιών της σχολικής περιφέρειας. «Λόγω της εμπιστευτικότητας που υποχρεούμαστε από το νόμο να τηρούμε για τους μαθητές μας, καθώς και για άλλους ανηλίκους, το SVUSD δεν είναι σε θέση να μοιραστεί περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας. Το SVUSD παραμένει σταθερό στη δέσμευσή του να δημιουργήσει περιεκτικά, υποστηρικτικά και ασφαλή περιβάλλοντα για όλους τους φοιτητές στις πανεπιστημιουπόλεις μας».