Μια οικογένεια ζητά δικαιοσύνη, αφού ο 18χρονος γιος της μαχαιρώθηκε, ακρωτηριάστηκε, βασανίστηκε και εγκαταλείφθηκε να πεθάνει, από έναν άνδρα που γνώρισε στο Grindr, ο οποίος ήταν θαυμαστής του, κατά συρροήν δολοφόνου, Jeffrey Dahmer.

Έφηβος ακρωτηριάστηκε, «βασανίστηκε για ώρες» και εγκαταλείφθηκε από “date” του

Η αστυνομία βρήκε τον Holden White σε κατοικία στο Λαφαγιέτ της Λουιζιάνας, την Κυριακή το πρωί (21 Ιουνίου). Ήταν ξαπλωμένος σε μια γεμάτη μπανιέρα με μαχαιρώματα στο λαιμό και τους καρπούς. Η οικογένειά του, λέει, ότι βασανίστηκε σωματικά για ώρες πριν φτάσουν οι αρχές.

Ο White μεταφέρθηκε στο Γενικό Ιατρικό Κέντρο του Λαφαγιέτ σε κρίσιμη κατάσταση, όπου εξακολουθεί να αγωνίζεται για τη ζωή του.

Η μητέρα του ζητά δικαιοσύνη για την επίθεση που έβλαψε τον γιο της «με τρόπους που είναι ανείπωτοι» .

«Δεν καταλαβαίνω τι θα μπορούσε να είχε κάνει σε κάποιον τόσο φρικτό για να αξίζει να πεθάνει» , είπε στο τοπικό πρακτορείο ειδήσεων KATC. Περιέγραψε τον γιο της ως «καλό παιδί» και υπερήφανο μέλος της ΛΟΑΤ+ κοινότητας. «Εκπροσωπεί το gay Pride, έχει κερδίσει κάθε είδους βραβεία, είναι καλό παιδί, δεν κάνει ναρκωτικά» , είπε.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 19χρονο Chance Seneca για την επίθεση.

Chance Seneca

Σύμφωνα με πληροφορίες, μιλούσαν με τον White στο Grindr για περίπου μια εβδομάδα προτού συμφωνήσουν να συναντηθούν. Ο Seneca ήταν στο σπίτι, όταν έφτασε η αστυνομία. Κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας δευτέρου βαθμού. Κρατείται στο Lafayette Parish Correctional Center με εγγύηση 250.000 δολαρίων.

Ο αξιωματικός της αστυνομίας Wayne Griffin αναφέρει ότι δεν ερευνά το περιστατικό ως έγκλημα μίσους, αλλά τα μέλη της οικογένειας του White επιμένουν, ότι η επίθεση είχε ομοφοβικό κίνητρο, επειδή η εικόνα προφίλ του ύποπτου στο Facebook είναι το πρόσωπο του Jeffrey Dahmer, γνωστός ως το Milwaukee Cannibal, Αμερικανός κατά συρροή δολοφόνος και σεξουαλικός δράστης, που δολοφόνησε και διαμέλησε 17 άνδρες και αγόρια από το 1978 μέχρι το 1991.

«Κατά τη γνώμη μου, αυτό δεν είναι παρά κάτι γεμάτο μίσος» , είπε η αδερφή του White, Faith Roussel, στο The Acadiana Advocate. «Νιώθω, ότι δεδομένου ακριβώς και της εικόνας του προφίλ του και των άρρωστων και κακών πραγμάτων που έκανε στον αδερφό μου, αυτό ήταν απολύτως ένα έγκλημα μίσους» .

Η αστυνομία απάντησε ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν είναι σε θέση να αποκαλύψουν λεπτομέρειες σχετικά με τα κίνητρα του υπόπτου. «Υπήρχαν αρκετοί δείκτες, που μας στρέφουν προς μία κατεύθυνση, αλλά δεν ήταν έγκλημα μίσους» , είπε ο Griffin.

Ο White αναμένεται να χρειαστεί σημαντική και κρίσιμη σωματική και συναισθηματική θεραπεία για να ανακάμψει. Η οικογένειά του έχει ξεκινήσει ένα fundraiser για να βοηθηθεί με το κόστος.