Εδιμβούργο: Στρατηγός παντρεύτηκε τον σύντροφό του μετά από είκοσι χρόνια

07/07/2021
από
Εδιμβούργο

Ένας στρατηγός μοιράστηκε λεπτομέρειες για τον γάμο του με τον εδώ και 20 χρόνια σύντροφό του στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, λέγοντας ότι «η αγάπη είναι διαρκής.»

Ο στρατηγός Alastair Bruce παντρεύτηκε τον Stephen Knott στην Επισκοπική Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στο Εδιμβούργο το Σάββατο (3 Ιουλίου).

Ο Alastair Bruce, ο οποίος είναι επίσης κυβερνήτης του Κάστρου του Εδιμβούργου, μοιράστηκε την Κυριακή στο Twitter μια φωτογραφία του εαυτού του και του Knott που στέκονταν έξω από την εκκλησία μετά την τελετή του γάμου τους.

«Αυτό δε θα ήταν δυνατό στον Βρετανικό Στρατό που εντάχθηκα το 1979», έγραψε ο Bruce.

Συνέχισε να ευχαριστεί την Επισκοπική Εκκλησία της Σκωτίας που επέτρεψε σε αυτόν και τον σύζυγό του να εκπληρώσουν το όνειρό τους, και να συνδέσουν με τα ιερά δεσμά του γάμου σε θρησκευτικό περιβάλλον.

«Οι στάσεις αλλάζουν, αλλά η αγάπη είναι διαρκής», πρόσθεσε.

Η Επισκοπική Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη σήκωσε στη συνέχεια μια σημαία που φέρει το οικόσημο και των δύο ανδρών ως ένδειξη αφοσίωσης στο ευτυχισμένο ζευγάρι.

Ο γάμος του Alastair Bruce έφερε στο Twitter μια πολύ απαραίτητη «χαρά»

Σε ένα επόμενο tweet, ο Alastair Bruce επαίνεσε την εκκλησία ως «το πιο φιλόξενο και όμορφο» μέρος, προσθέτοντας: «Σας ευχαριστούμε που μας καλωσορίσατε στην εκκλησία σας, επιτρέποντάς μας να παντρευτούμε μεταξύ σας και… να φέρουμε τη σημαία μας.»

Ο John Nichol, ένας συνταξιούχος αξιωματικός και συγγραφέας της RAF, έστειλε τα «τεράστια συγχαρητήριά του» στον Bruce και τον νέο σύζυγό του στα κοινωνικά μέσα.

«Το στρατιωτικό σύστημα που ζήσαμε τότε ήταν πολύ διαφορετικό, έτσι ώστε να είσαι τώρα σε θέση να γιορτάζεις τον γάμο με το αγαπημένο σου πρόσωπο, που είναι κάτι που φέρνει τέτοια χαρά στην καρδιά μου», ανέφερε ο Nichol.

Ο Bruce και ο σύζυγός του παντρεύτηκαν τέσσερα χρόνια αφότου η Σκοτσέζικη Επισκοπική Εκκλησία ψήφισε υπέρ του να επιτρέψει γκέι γάμους, καθιστώντας την τον πρώτο κύριο κλάδο του Χριστιανισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, που προβαίνει σε κάτι τέτοιο.

Μια σημαντική πλειοψηφία επισκόπων, κληρικών και λαϊκών ψήφισαν υπέρ του να επιτρέψουν γάμους σε ομόφυλα ζευγάρια το 2017, ανοίγοντας τον δρόμο για τα κουήρ ζευγάρια που πιστεύουν στον Θεό, να γιορτάσουν την αγάπη τους για πρώτη φορά στη Σκωτία.
Δες και αυτό!