Ε. Φουρέιρα για την επίθεση στη Θεσσαλονίκη: «Δεν θέλουμε να έχουμε τέτοια παιδιά στην κοινωνία»

15/03/2024
από
Την ομοτρανσφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη σχολίασε και η γνωστή τραγουδίστρια Ελένη Φουρέιρα, σημειώνοντας ότι οι νέοι γονείς οφείλουν να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους.

«Όλοι για να αρέσουν στην εποχή που ζούμε λένε “είμαι αντίθετος στην ομοφοβία κλπ”, αλλά γυρνώντας σπίτι λένε “αν γίνει ο γιος μου γκέι, θα τον σκοτώσω”. Πρέπει οι άνθρωποι που μεγαλώνουν παιδιά να μάθουν.

«Κι εγώ μεγαλώνω παιδί και όταν είδα αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη φοβήθηκα. Και δεν φοβήθηκα αν πέσει θύμα μπούλινγκ, αλλά να μην γίνει θύτης. Γιατί σε αυτή την περίπτωση, το πιο στενάχωρο είναι οι θύτες. Το θύμα θα βρει στήριξη από όλους μας. Τα άλλα παιδιά θα καταλάβουν ποτέ τι κάνουν; Δεν θέλουμε να έχουμε τέτοια παιδιά στην κοινωνία», είπε στα πλαίσια του συνεδρίου «The Upfront Initiative».

Πρόσθεσε επίσης, ότι οι γονείς είναι αυτοί οι οποίοι πρέπει να βάλουν τις βάσεις για μια ίση κοινωνία.

«Πρέπει να αλλάξουν οι γενιές, οι νοοτροπίες. Καμιά φόρα σκέφτομαι οι άνθρωποι παλιά που έμαθαν “αυτό είναι έτσι” δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν είναι έτσι. Αυτό δυστυχώς μετά από μια ηλικία δεν μπορούν να το καταλάβουν. Εμείς οι νέοι γονείς πρέπει να βάλουμε τις βάσεις. Για να βγουν εκεί έξω και να μάθουν ότι δεν είναι καλύτερα από κανέναν. Και πως όλοι είναι ίσοι», δήλωσε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και σε ένα παράδειγμα σχετικά με τα έμφυλα στερεότυπα / πρότυπα, από την προσωπική της ζωή.

«Είναι ο γιος μου και έχει έρθει στο δωμάτιό μου πάνω, με τη μαμά μου, είναι ενός ο γιος μου και κάποια στιγμή άρχισε να παίζει με τις τσάντες μου, τα κραγιόν και του λέει η μαμά μου τελείως ασυναίσθητα, “Όχι, τι τα θες εσύ αυτά, εσύ είσαι άνδρας”. Το λέει μία, καταπίνω περίεργα, πιάνει ένα κραγιόν ο μικρός και του λέει, “Μην τα πιάνεις αυτά, εσύ είσαι άντρας”, που η μάνα μου σας το λέω, δεν είναι καθόλου, είναι ένας άνθρωπος πολύ ανοιχτόμυαλος. Ασυναίσθητα έτσι; Το πώς έχει μεγαλώσει κι εκείνη».

«Της λέω, “Μην το ξαναπείς αυτό”. Δεν θέλω στο υποσυνείδητό του, να περάσει ότι εσύ είσαι άντρας. Μεγαλώνοντας να νιώθει ότι πρέπει να είναι υποχρεωμένος να είναι ο άντρας, γιατί μπορεί να θέλει να φτιάχνει τσάντες στη ζωή του. Μπορεί να θέλει να φοράει τσάντες και γυναικείες τσάντες και οτιδήποτε», κατέληξε.
Δες και αυτό!