Δύο Drag Queens στο εξώφυλλο της βραζιλιάνικης Vogue

29/09/2020
από

Δύο Drag Queens θα βρεθούν στο εξώφυλλο της Vogue στη Βραζιλία, στέλνοντας ένα μήνυμα διαφορετικότητας σε μια χώρα, όπου οι διακρίσεις και η βία που υφίσταται η ΛΟΑΤ+ κοινότητα έχουν αυξηθεί. 

Η υποψήφια για Grammy Pabllo Vittar και η ράπερ Gloria Groove θα εμφανιστούν σε ξεχωριστά εξώφυλλα στο τεύχος Οκτωβρίου (θα κυκλοφορήσει στις 9/10), που έχει ως τίτλο  “Eleganza Extravaganza”.

Η Vogue στη Βραζιλία μοιράζει περισσότερα από 365.000 αντίτυπα και αποτελεί μέρος της μεγάλης οικογένειας της Vogue, η οποία έχει περισσότερες από 24 διεθνείς εκδόσεις και εμβέλεια 24,9 εκατομμυρίων αναγνωστών.

«Έψαχνα για τα πιο εμβληματικά εξώφυλλα της Vogue και συνειδητοποίησα ότι τώρα είναι η σειρά μου», δήλωσε η Groove, γνωστή για την επιτυχία του 2017 «Bumbum de Ouro».

«Ζω ένα όνειρο και είμαι ενθουσιασμένη με την πρόσκληση, επειδή βρίσκομαι εδώ ως drag queen και ως βασίλισσα της μόδας».

Παρά τις πρόσφατες νομικές νίκες, τα ΛΟΑΤ+ ζητήματα εξακολουθούν να διχάζουν τη Βραζιλία, η οποία κατατάσσεται έχει από τα πιο υψηλά ποσοστά δολοφονιών τρανς ατόμων.

Πέρυσι, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας της Νότιας Αμερικής έκρινε ότι η τρανσφοβία και η ομοφοβία ήταν εγκλήματα ενώ μια απόφαση του 2018 επέτρεψε στους τρανς ανθρώπους να αλλάξουν τα ονόματα και το φύλο τους στα επίσημα έγγραφα χωρίς να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Αλλά πολιτικά και κοινωνικά, οι ΛΟΑΤ+ αντιμετωπίζουν δημόσιες επιθέσεις, ειδικά υπό τη διοίκηση του δεξιού προέδρου Τζέιρ Μπολσονάρο.

Ο πρόεδρος μιλά συχνά ενάντια στην «ιδεολογία των φύλων», έναν συντηρητικό όρο που χρησιμοποιείται για να καταδικάσει τις προοδευτικές ιδέες για το σεξ και τα φύλα.

Η Vittar το 2018 έγινε η πρώτη drag queen που ήταν υποψηφιότητα για το Λατινικό Grammy με το τραγούδι “Sua Cara” στην κατηγορία Urban Fusion / Performance. Αποτελεί ακτιβίστρια για τα ΛΟΑΤ+ δικαιώματα ενώ πολλές φορές κατακρίνει τις ρατσιστικές απόψεις του Μπολσονάρο.

«Δεν είναι λάθος να αγαπάς τον εαυτό σου, να φροντίζεις τον εαυτό σου», είπε η Vittar σε συνέντευξή του στο περιοδικό. «Οι άνθρωποι θα πρέπει να μάθουν να σέβονται το ποιος είσαι».

Τα εξώφυλλα αυτά καλωσόριζαν και ΛΟΑΤ+ ακτιβιστές.

«Πόση υπερηφάνεια! Ας συνεχίσουμε να καταλαμβάνουμε περισσότερους χώρους κάθε φορά», έγραψε στο instagram ο David Miranda, ένας ανοιχτά γκέι βουλευτής.
Δες και αυτό!