Η γαλλική έκδοση του RuPaul’s Drag Race ξεκινά στο France.tv Slash στις 25 Ιουνίου, την ημερομηνία του Paris Pride. Από σήμερα ξέρουμε και ποιες θα είναι οι δέκα drag queens που θα συμμετέχουν.

Το πολυαναμενόμενο Drag Race France, η μπλε-λευκό-κόκκινη εκδοχή του εμβληματικού ριάλιτι σόου που παρουσιάζει ο RuPaul, βρίσκεται στο τελικό στάδιο πριν την εκκίνηση.

Για αυτόν τον ολοκαίνουργιο διαγωνισμό στη Γαλλία, η Mama Ru παραδίδει τα καθήκοντά της στην Nicky Doll, μια Γαλλίδα queen που συμμετείχε στη 12η σεζόν του RuPaul’s Drag Race. Θα τη βοηθήσουν το Kiddy Smile και η Daphne Bürki, στην κριτική επιτροπή. Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε επιτέλους να σημειώσουμε μια ημερομηνία για την πρεμιέρα στο ημερολόγιό μας: 25 Ιουνίου στις 20:00 στο France.tv Slash. Τα κακά νέα είναι ότι το τηλεοπτικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο μόνο για τους κατοίκους της Γαλλίας και κάποιων γαλλόφωνων χωρών. Στη συνέχεια, νέα επεισόδια θα αναρτώνται στο διαδίκτυο κάθε Πέμπτη την ίδια ώρα.

Οι Γαλλίδες drag queens

Ενόψει της καλοκαιρινής έναρξης, η πλατφόρμα streaming αποκάλυψε τελικά την ταυτότητα των υποψηφίων για την πρώτη σεζόν.

Υπάρχουν 10 διαγωνιζόμενες από όλη τη Γαλλία. Οι  τηλεθεατές θα γνωρίσουν σύντομα τις La Big Bertha, Elips, Lova Ladiva, La Grande Dame, Paloma, Kam Hugh, La Briochée, Lolita Banana, La Kahena και Soa De Muse.

Οι βασίλισσες θα διαγωνιστούν σε σύντομες και σε μεγάλες δοκιμασίες, καθώς και σε διαγωνισμούς/μονομαχίες lipsync, σύμφωνα με τη μεγάλη παράδοση του αρχικού σόου. Χιούμορ, μόδα, χορός, πολλή… ραπτομηχανή και άλλα προσόντα θα απαιτηθούν.

Και δεν είναι μόνο αυτό! Μετά το τέλος του σόου, οι δέκα διαγωνιζόμενες drag queens θα επανενωθούν σε ένα μεγάλο σόου που δημιούργησε ο Raphaël Cioffi, συμπαραγωγός του Drag Race France. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί τρεις ημερομηνίες στο Casino de Paris: 1, 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2022.

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.